Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emlak Konut Galatasaray ile Protokol İmzaladı

Emlak Konut GYO ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Florya ve Riva mahallelerinde yer alan araziler üzerinde proje geliştirmek üzere protokol imzaladı

yapi.com.tr
Emlak Konut Galatasaray ile Protokol İmzaladı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında, Florya ve Riva Mahallelerinde yer alan araziler üzerinde proje geliştirilmesi üzerine protokol imzalandı. Anlaşma İstanbul ili Bakırköy ilçesinde yer alan Florya Mahallesi'ndeki 22 bin 627 metrekarelik arsa ile Beykoz ilçesi Riva Mahallesi'nde yer alan 1 milyon 76 bin 22 metrekarelik taşınmazları kapsıyor.

Galatasaray'dan açıklama: Mali zorluklar...

Galatasaray'dan yapılan açıklamada söz konusu duran varlıkların değer artışının, kulübün uzun süredir yaşadığı mali zorlukların çözümünde oynayacağı role vurgu yapıldı. Protokol ile geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından Galatasaray Kulübü'ne kazandırılan ve yıllarca karunan gayrimenkulerin devlet güvencesi ile kesintiye uğramadan projelendirilmesinin hedeflendiği belirtiirken, Riva arazisinin yeni oluşan şehir düzenlemesine paralel olarak önceden hazırlanmış planlar geliştirilerek değerlendirileceğine de dikkat çekildi. Florya arazisi ise, bölgedeki olası değişimler düşünülerek protokol kapsamına alındı.

Emlak Konut'tan açıklama

Diğer taraftan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da, konuyla ilgili olarak Kamuya Aydınlatma Platformu'na bir açıklama yaparak protokolü doğruladı. KAP'a yapılan açıklamada:

"Şirketimiz ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında; İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde 22.627,00-m²  yüzölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde 1.076.022,18-m²  yüzölçümlü arsalar üzerinde, 29.06.2016 tarihinde birlikte proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalanmıştır. " ifadelerine yer verildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı D. Özbek, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada UEFA ile yapılan kriterlere uyum çalışmalarına gayrimenkul projeleri ile uyum göstereceklerini vurgulamıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-konut-galatasaray-ile-protokol-imzaladi_145445.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!