Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emlak Konut GYO’nun İkincil Halka Arzında Talep Toplanıyor

Emlak Konut GYO, ödenmiş sermayesini 3 milyar 800 milyon TL’ye çıkartmak için gerçekleştirdiği ikincil halka arzda, 6 Kasım’da başlayan talep toplama süreci 8 Kasım tarihinde son buluyor. Emlak Konut GYO paylarının ikincil halka arzında 1 milyar 300 milyon TL nominal değerdeki hisse halka arz edilecek.

yapi.com.tr
Emlak Konut GYO’nun İkincil Halka Arzında Talep Toplanıyor

Halka arzda fiyat aralığı 2,50 TL – 2,80 TL seviyesinde belirlendi. Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş liderliğinde gerçekleştirilecek ikincil halka arzın, yurtdışındaki liderliğini Merrill Lynch International üstleniyor. Söz konusu halka arzla birlikte şirket, 1 milyar 300 milyon TL nominal değerdeki hisseyi halka arz edecek. Halka arzın gelirinin direkt olarak şirketin kasasına gireceği bu halka arz, Türk sermaye piyasasının sermaye artırım yöntemiyle yapılmış en büyük halka arzı olacak.

Halka arz edilen hisselerin yüzde 80’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 10’u yurt içi bireysel yatırımcılara ve kalan yüzde 10’u ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Emlak Konut ve TOKİ halka arzdan sonra 180 gün boyunca hisse senedi satmama taahhüdü veriyor. Ayrıca halka arz gelirinin yüzde 10’una kadar olan kısım fiyat istikrarını sağlamak için kullanılabilecek.

Halka arzla ilgili değerlendirmede bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, zaten güçlü olan sermayelerini daha da güçlü hale getireceklerini ve sermayedarlarına daha çok değer yaratacaklarını söyledi.

Zeytinburnu arsası ihale ediliyor

Kurum, 2013 yılı içinde 21 ihale gerçekleştirdiklerini anımsatarak, yakın zamanda Bursa’daki arazinin ihalesini de ilan ettiklerini söyledi. Kurum, “Yine Zeytinburnu’ndaki arsamız önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Bu arazi değer olarak portföyümüzün yaklaşık yüzde 3-4’üne tekabül ediyor” dedi. Kurum, Zekeriyaköy’de yapılacak projenin lansmanının da yine bu yıl içinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Arsa stoğunun büyük bölümü Yenişehir’de

Yurt dışında yayımlanan Eylül 2013 dönemine ait gayrimenkul değerleme raporlarındaki verilere göre, 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle 36 proje ve 5 adet arsanın ihalesini gerçekleştirmiş olan şirketin halen 8,4 milyon metrekare arsa stoğu bulunuyor. Portföyünde 14 bin adedin üzerinde satılabilir bağımsız birim bulunan Emlak Konut’un, 2004’ten bu yana satışı devam eden projelerde satış oranı yaklaşık yüzde 80 seviyelerinde.

Arsa stoğunun önemli bir bölümünün İstanbul’da Yenişehir alanında olduğunu aktaran Murat Kurum, “Yenişehir alanındaki çalışmaları Bakanlıkla birlikte götürüyoruz. Burada 1 milyon nüfuslu yeni bir şehir için ciddi adımlar atacağız” dedi.

Eylül’de kar 886 milyon lirayı aştı

2003 yılından bugüne, 65 proje dahilinde yaklaşık 60 bin adet bağımsız birimin satışını gerçekleştirmiş olan şirketin satış cirosu 30 Eylül 2013 itibariyle 4,3 milyar liraya ulaştı. Kamuyu Aydınlatma Platformu verilerine göre Eylül 2013 döneminde şirketin bağımsız bölüm satışları 10 binin üzerinde gerçekleşti. Kurum, bu rakam içine Hoşdere ve Başakşehir’de Kamu İhale Kanunu modeliyle yapılan satışların dahil olmadığını belirterek, “Dolayısıyla yıl sonu için öngördüğümüz 15 bin adetlik satış hedefini tutturabileceğimizi öngörüyoruz” dedi. 2012 yılında 523 milyon lira net kar elde eden şirketin, 30 Eylül 2013 itibariyle net karı da 886 milyon lirayı aştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-konut-gyonun-ikincil-halka-arzinda-talep-toplaniyor_113709.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!