Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Enerji Hanım' Denizli'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Enerji Hanım' eğitim projesinin ikinci ayağına Denizli'de start verildi.

yapi.com.tr / AA
'Enerji Hanım' Denizli'de

Projenin açılışında yaptığı konuşmada, daha az enerji kullanarak aynı miktardaki işi yapabilmenin önemine dikkat çeken Enerji Verimliliği (ENVER) Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, şöyle konuştu:
     
''Enerji verimliliğindeki birinci hedef, kadınlarımız. Çünkü kadınlarımızı, evin ekonomisti olarak değerlendiriyoruz. Bu kampanya kapsamında önce bir anket çalışması yaptık. Enerji verimliliği konusunda 20 ilde, 2 bin 929 kadına ulaştık. Evlerde kullanılan elektrikli ev aletlerinin bilinçli kullanılıp kullanılmadığını sorduk. Sonrasında Ankara'da 5 faklı ilçede 5 farklı haneye birer ölçüm cihazı taktık. Her hanedeki elektrikli ev aletlerine enerji monitörü yerleştirerek, evde tüketilen toplam enerji miktarı ile aletlerin anlık tüketimlerini veri bankasına yükledik. Sonuçta hanelerin Enerji Hanım projesindeki bilinçlendirme çalışmalarından önceki ve sonraki tüketim alışkanlıklarını detaylı olarak raporladık. Çıkan sonuç neticesinde ocak ayından başlayarak Enerji Hanım eğitim projemizi başlatma kararı aldık. Haziran ayına kadar 20 ilde bu eğitimleri vermeyi programladık''.

İlkini Kayseri'de yaptıkları bu eğitim programlarının ikincisini Denizli'de gerçekleştirdiklerini dile getiren Çağlar, projede arzu edilen neticenin alınması durumunda yıllık 4 milyar dolarlık tasarruf sağlanmış olacağını anlattı.

'Enerji Hanım' karakteri olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Süeda Çil ise programa katılan kadınlara, evlerde enerjinin nasıl daha verimli kullanılabileceği konularında bilgi verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-hanim-denizlide_105614.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!