Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Enerjide Dışa Bağımlılık Önlenmeli"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin nükleer enerjide geç kaldığını belirterek, enerjide dışa bağımlılığın önlenmesi, enerji arzı ve güvenliği açısından nükleer santral kurulmasının önemli olduğunu söyledi.

yapi.com.tr/AA
"Enerjide Dışa Bağımlılık Önlenmeli"

TBMM Genel Kurulu'nda,  sözlü soruların yanıtlanmasının ardından Türkiye ile Japonya Arasında Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine geçildi.

Tasarı üzerinde konuşan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, iktidara Japonya ile daha çok işbirliği yapmaları önerisinde bulunarak, "Niye biliyor musunuz? Belki biraz onlardan onurlu davranış öğrenirsiniz, belki biraz edep öğrenirsiniz" dedi.

Bunun üzerine AK Parti sıralarından itirazlar gelirken, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da "Böyle konuşma olur mu? Ne demek, edebi başkasından mı öğreneceğiz? Siz önce edebi kendiniz öğrenin, gelin edepli konuşun" diye konuştu.

Tasarı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, nükleer santrallerden radyasyona maruz kalmanın sınırlı olduğunu, röntgen cihazlarının da radyasyon yaydığını söyledi. Türkiye'nin nükleer enerji konusunda geç kaldığını ifade eden Eroğlu, enerjide dışa bağımlılığın önlenmesi, enerji arz ve güvenliği için nükleer santrallerin son derece önemli olduğunu kaydetti. 

Eroğlu, "Almanya, nükleer santralleri kapatacağım diyor ama Merkel'in söyledikleri siyasi maksatlıdır ve seçimlere yöneliktir. Almanya hiçbir nükleer santralini kapatmıyor. Burnumuzun dibinde Bulgaristan'da yeni yeni nükleer santraller inşa ediliyor. Doğu blokunda eski teknolojiyle kurulan nükleer santraller var. Bunların üzerinde durmamız lazım. Türkiye'de yapılacak olanlar risklere karşı en ileri teknolojinin seçilmesi konusunda hassasiyet gösterileceğine inanıyorum, zaten bu yapılıyor. Biz nükleer santraller konusunda kararlıyız. Nükleer atıklar konusunda son zamanlarda son derece ileri teknolojiler ortaya konuldu. Merak etmeyin ileri teknolojiye dayalı nükleer santraller kurulacak. Nükleer, en temiz ve çevreci enerjidir. Bunu size ispat ederim, dokümanları da var. Türkiye'de nükleer santral  kurulması keyfiyetten değil, zaruretten kaynaklanıyor. Dışa bağımlılığı azaltmada son derece lüzumludur" diye konuştu.  

Daha sonra söz alan Atıcı, "Benim kentime nükleer santral yapamazsınız. Halkın rızasını almak zorundasınız. Samimiyseniz gelin sandığı koyun ve halk istiyorsa ben istifa ederim, istemiyorsa siz de oradan çekin" dedi. 

Başkanvekili Meral Akşener, Tasarı'nın ikinci maddesi görüşülürken, çalışma süresinin dolması üzerine  birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerjide-disa-bagimlilik-onlenmeli_115666.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!