Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Enerji Verimliliği için ‘Tencere-Tava’ Serbest

Çevreci sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunan Enerji Bakanı Yıldız, “Gelin, beraber çalışalım. Tencere, tavalarını alsınlar. Türkiye’nin yararına bir iş sağlayalım” dedi.

yapi.com.tr
Enerji Verimliliği için ‘Tencere-Tava’ Serbest

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ‘Enerji Verimli Sanayi’ projesiyle sanayi kuruluşlarında belirlenen 13 enerji verimlilik artırıcı proje alanıyla işletmelerin faturalarını yüzde 30 azaltmayı ve 10 yılda 65 milyar lira değerinde enerji tasarrufu oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, ‘Enerji Verimli Sanayii Projesi’nin tanıtımında konuşan Yıldız, Greenpeace ve çevreci sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu. Yıldız, “Beraber çalışalım ve enerji verimliliğini birlikte yayalım” dedi.

‘Kırın zincirlerinizi’

Yıldız şöyle devam etti: “Çevreci bazı sivil toplum örgütleri var. Sağolsunlar, nükleer santrallerimize karşı çıkar bir kısmı, kömür santrallerimize, su santrallerine karşı çıkar. Biz bu iyi niyetli çevreci toplum örgütlerimizi bu işe davet etmiş olalım. Tencere, tavalarını, davullarını zurnalarını alsınlar. Bir araya gelelim, bir kısım protestolar yapacaklarına, ‘Arkadaş niye enerjiyi verimli kullanmıyorsunuz?’ desinler. Bir kamu binası önünde davul zurna çalsınlar, ‘Bu binanın yalıtımı yapılmamış’ diye. Sürekli protestolarla, kendini zincirleyerek bir yere varılmaz. Kırın zincirlerinizi, Türkiye’nin yararına hep beraber bir iş sağlamış olalım.”

Yatırımcıya teşvik var

Taner Yıldız, enerji verimliliğine yatırım yapan sanayicilerin yatırımın yapıldığı bölgeye bakılmaksızın 5. Bölge teşviklerinden yararlanacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Bölgesine bakılmaksızın Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar sanayicimiz enerji verimliliği ve tasarrufuyla alakalı işlem yapacaksa, bu 5. bölge teşviklerinden yararlandırılacak. Bakanlığımız ile Ekonomi Bakanlığı tarafından çıkarılacak tebliğde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda işlemler yürütülecek. Bu teşvikler atık ısıdan elektrik elde edecek tesisler, petrol ve doğalgaz aramaları, enerji terminal işletme tesisleri, doğalgaz depolama tesislerini de kapsayacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-verimliligi-icin-tencere-tava-serbest_116833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!