Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ergene'ye 500 Milyon Liralık Sanayi Bölgesi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, 2014'ün Ocak ve Şubat aylarında yaklaşık 500 milyon liralık altyapı ihalesi Ergene Havzası'ndaki sanayi bölgeleri için yapılacağını ve projelendirme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

yapi.com.tr/AA
Ergene'ye 500 Milyon Liralık Sanayi Bölgesi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ergene Havzası'ndaki 9 organize sanayi bölgesi için gelecek ocak ve şubat aylarında 500 milyon liralık altyapı ihalesi yapılacağını, buna ilişkin projelendirme çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Ergün, bakanlığının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2014 bütçesi üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, temel hedeflerinin Türkiye'nin 10 yılda varmak istediği hedefler konusunda önemli adımlar atmak olduğunu söyledi.

Teknolojik olarak 15 yıl önce düşük teknolojinin, son 10, 15 yılda ise orta teknolojide odaklanma meydana geldiğini anlatan Ergün, "Önümüzdeki 10 yılın hedeflerine varmak için ne bu gelir düzeyi ne bu teknolojik düzey bizim o hedeflere ulaşmamızı mümkün kılmaz" dedi.

Hedeflere ulaşabilmek için Ar-Ge ve inovasyona önem verip, yüksek katma değerli ve ileri teknolojili üretim yapılan sanayi inşa etmek zorunda olduklarını ifade eden Ergün, stratejilerinin Türkiye'nin sanayi ülkesi olmasına dayandığını kaydetti.

Ergün, Türkiye'nin yüksek katma değerli ve ileri teknoloji kullanılan sanayi oluşturma konusunda geç kaldığını dile getirerek, Ar-Ge ile ilgili önemli kanunların son 10 yılda çıkarıldığını belirtti. Yasal düzenlemelerden sora büyük hızlanma olduğunu anlatan Ergün, şöyle devam etti:

"Şimdi teknogirişim sermayesi desteğiyle bin 200 arkadaşımızın üniversitelerde teknogirişimci olmasını sağladık. Şimdi 550 gencimizi destekliyoruz. Bunların içinden çok önemli simalar çıkacak. Çok önemli projeler yürütüyorlar. Ar-Ge Merkezleri Kanunu çıkardığımızda şimdi 150'den fazla işletme Ar-Ge merkezi kurdu ve 21 bin 500 Ar-Ge elemanı buralarda çalışma yapıyor. Son 10 yılda kurulan teknopark sayısı 50'yi geçti ve 20 binden fazla eleman buralarda Ar-Ge faaliyetleri yürütüyor.

40'a yakın ıslah organize sanayi bölgesi başvurusu oldu. Bunlarla dağınık sanayiyi de topluyoruz. Ergene Havzası'nda 9 tane, Tekirdağ ve Kırklareli'de birer tane olmak üzere 11 organize sanayi bölgesi kuruldu. 2014'ün Ocak ve Şubat aylarında yaklaşık 500 milyon liralık altyapı ihalesi Ergene Havzası'ndaki sanayi bölgeleri için yapılacak. Projelendirme çalışmalarımız tamamlandı."

Nihat Ergün, girişimciliğe çok önem verdiklerini vurgulayarak, KOSGEB'in 5 bin girişimciye kendi işini kurması için 30 bin liraya kadar hibe, 170 bin liraya kadar faizsiz kredi verdiğini kaydetti. Girişimcilikte son 5 yılda 200 bin kişinin eğitim aldığını anlatan Ergün, üniversitelerin de bu alana önem vermeye başladığını söyledi.

Ergün, TSE'nin ölçülemeyen, analizi yapılamayan hiçbir mefhumun kalmadığı altyapıya kavuşturulduğunu ifade etti.

Türkiye'nin savunma sanayisinden kendi uydusunu içeren uzay araçlarına varana kadar üretim yapabildiğini dile getiren Ergün, "(Paramız nereye gidiyor) diye sorduğumuzda şunu söyleyebiliriz: Paramızın bir kısmı uydu olarak uzaya gidiyor. Bizim fotoğrafımızı çeksinler, görüntümüzü alsınlar diye başkasına para veriyorduk. Artık bizim uydularımız çekiyor" diye konuştu.

Ergün, TÜBİTAK'ta biyoteknolojik ilaçların üretimi ile yerli enerji sistemlerinin geliştirilmesi süreçlerinin başlatıldığını kaydetti. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ergeneye-500-milyon-liralik-sanayi-bolgesi_114981.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!