Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ermenek'teki Madenciler: 'Verilen Sözler Tutulmadı'

Ermenek’te18 maden işçisinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan facianın ardından, madendeki faaliyetlerin durdurulmasıyla işlerine son verilen yaklaşık 40 işçi, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı iddiasıyla eylem yaptı.

yapi.com.tr
Ermenek'teki Madenciler: 'Verilen Sözler Tutulmadı'

DHA'nın haberine göre, Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facianın ardından başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cansız bedenleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı. Madenin kapatılmasıyla çalışan işçilerin de iş akitleri sonlandırıldı. Yaklaşık 5 aydır işsiz olan yaklaşık 40 işçi facianın ardından yetkililerin kendilerine verilen sözleri tutmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Verilen sözler tutulmadı

Başlarında baretlerle Kaymakamlık binası önünde toplanarak 5 aydır işsiz olduklarını ve ücret alamadıklarını dile getiren işçiler, devlet tarafından tarım desteği olarak söz verilen inek ve patpat olarak tabir edilen tarım aracının verilmediğini ileri sürdü. Facianın ardından yetkililer tarafından verilen sözlerin tutulmadığını belirten işçiler, "Has Şekerler madencilikte çalışan ve mağdur olan işçiler için 6 aylık ücret verileceği söylenmişti. Ama bunu da vermediler. İşsiz kaldık ve hiçbir gelirimiz kalmadı. Kimse bakkalın önünden geçemez oldu. Buradaki herkes borçlu ve elindeki arabasını sattı borçlarını ödedi. Mağdur durumdayız. Hepimiz Has Şekerler madenciliğin işçileriyiz. Başbakanımız yaşanan olayın ardından bize 6 aylık ücret verileceğini söyledi. Ocaktaki kaza yaşanalı neredeyse 5 ay oldu. Ama hiçbir gelişme yok. Biz devletin verdiği sözü tutmasını istiyoruz. Şimdiye kadar her işçiye bin lira para verdiler. Gerekirse o paraları da iade ederiz" dedi.

Geçinmeye çalışıyoruz

Dışarıdan gelen Suriyeliler'e yardım yapılmasına rağmen kendileri için herhangi bir girişimde bulunulmadığını belirten işçiler, şunları söyledi:

"Verilen sözler hep havada kalıyor. Görünürde Kaymakamlığın verdiği bin lira para var. Bu para ile geçinmeye çalışıyoruz. 15- 20 bin lira maaş alıyorlar, 'Geçinemiyoruz' diye ağlıyorlar. Bu millet ne yapsın?"

AK Parti ilçe başkanına tepki

Ermenek Kaymakamı Eyüp Güngör şehir dışında olduğu için telefon aracılığıyla onunla görüşen ve isteklerini ileten işçiler, daha sonra Tarım İlçe Müdürlüğü önüne gitti. Burada da aynı sorunları dile getiren işçiler bu kez belediye binası önünde AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Açıkbaş ile karşılaştı. Sorunlarını dile getiren işçilere durumun farkında olduğunu belirten Başkan Açıkbaş, "Sorunları çözmek için uğraşıyorum. Çalışıyorum ve her gün yetkilileri arıyorum" dedi.

İşçilerin, "Oy zamanı geldiğinde gelip istiyorsunuz. Ama sorunlar için geldiğimizde hiç bakmıyorsunuz. 5 aydır neredesiniz? Ben çocuğuma bir ekmek alamayacak mıyım?" diye tepki göstermesi üzerine Başkan Açıkbaş, sorunları konuşmak için işçileri parti binasına davet etti. Parti binasında Başkan Açıkbaş ile yaklaşık yarım saat görüşen işçiler daha sonra sessizce dağıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ermenekteki-madenciler-verilen-sozler-tutulmadi_129413.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!