Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maaşlarını Alamayan Maden İşçileri Eylem Başlattı

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde özel maden ocağı işletmesinde çalışan maden işçileri, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlattı.

yapi.com.tr
Maaşlarını Alamayan Maden İşçileri Eylem Başlattı

DHA'nın haberine göre, ilçeye bağlı Gelik Beldesi'nde, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) kiraladığı sahada üretim yapan özel maden ocağı işletmesinin ihale süresinin bitmesi üzerine kömür ocağının içerisindeki bazı malzemelerin söküm işinde çalışan 13 işçi, iddiaya göre yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamadı. İşletme yetkilileriyle görüşmelerine rağmen bir sonuç alamayan işçilerden ocak içinde çalışan 8 madenci, saat 08.30 - 16.30 vardiyasında çalışmalarının ardından mesailerinin bitmesine rağmen maaşlarını alamadıkları iddiasıyla ocaktan çıkmama eylemi başlattı. Yerin 400 metre altında eylem yapan maden işçilerine dışarıda çalışan 5 madenci de destek verdi. Madencilerin aileleri de ocak önüne gelerek işçilere destek verdi.

Paramızı alana kadar eylemimiz sürecek

Maden işçisi evli ve 2 çocuk babası Koray Akbulut, 13 yıldır çalıştığı şirketten 3 yıldır düzenli maaş alamadığını söyledi. Maaş alamayınca kredi çektiğini ve daha da borçlandığını anlatan Akbulut, şöyle konuştu:

"Şirket düzelir öderiz diye umduk ama daha kötüye gitti. Bizde bankalara borcumuzu ödeyemez olduk. Benim 28 yevmiye Ocak'tan, 22 yevmiye ise Şubat'tan alacağım var. Bunların tamamını bana yatırsa bile borçlarımı karşılamıyor. Sadece benim değil bütün arkadaşlarımın böyle. Çocuğumu hastaneye yatıracağım ama para olmadığı için yatıramadım. Paramızı alana kadar eylemimize devam edeceğiz. İçerideki arkadaşlarımın da söyledikleri bunlar."

İşverene gittik ama sonuç alamadık

Gazetecilerle konuşmak için maden ocağından dışarı çıkan Hüseyin Çimen ise, "Maaşlar yatmadıktan sonra kesinlikle dışarı çıkmayacağız diyorlar. İşverene geçen hafta da gittik ama bir sonuç alamadık. Biz buradan kazandığımız parayla ev kirası ödüyoruz, çocuklarımıza bakıyoruz. Kendileri lüks arabalarıyla geziyorlar. Ben 3 yıldan beri buradayım hep icralık oldum. Biz kesin karar aldık. Kesinlikle paramızı alana kadar eylememizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Eylem yapan işçilerden Tuncay Turgut'a destek olmak için maden ocağı önüne gelen eşi Şebnem Turgut da 3 çocuğu olduğunu ve evde yiyecek bir şeylerinin kalmadığını ifade ederek, yetkililerin biran önce bu duruma el atmasını istediklerini söyledi.

İşletme Genel Müdürü: Hafta sonuna kadar maaşlar yatacak

Özel maden işletmesinin genel müdürü Adnan Toprak, işçilerin 1.5 aylık alacakları olduğunu ve hafta sonuna kadar paralarını ödeyeceklerini söyledi. İşlerin eylemini son vermesini isteyen Toprak, "Bizim ocaklarımızda üretim yapılmıyor şu anda. Çalışan işçilerimiz ocağın güvenliği, tahkimatı, içindeki suyu atmaları için görevlendirdiğimiz arkadaşlar. Arkadaşların eylemlerine son vermesini istiyorum. Çünkü ocağın altında kendi güvenlikleri de yok. Kendi güvenliklerinin sağlanması konusunda endişemiz var. Yoksa arkadaşların paraları zaten yatar. Biz 10 yıldır rödovans işletmeciliği yapıyoruz. Gecikmeli de olsa bu arkadaşların maaşları Cuma'ya kadar yatar. Biz haber gönderdik Cuma'ya kadar maaşlarını yatacağını ama arkadaşlar ocaktan çıkmak istemiyor" dedi.

Eylemlerine devam eden maden işçilerinin yakınları da ocak önünde bekleyişini sürdürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maaslarini-alamayan-maden-iscileri-eylem-baslatti_129424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!