Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Esenyurt Krizi Tamam, Hedef Kıbrıs

Esenyurt krizini çözen Bulut İnşaat, bölge dışındaki yatırımlarına da hız verdi. Bahçeşehir’de Nirvana projesini satışa çıkaran şirket, Kıbrıs’ta ise 2014 yılına kadar 500 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

yapi.com.tr
Esenyurt Krizi Tamam, Hedef Kıbrıs

Esenyurt’ta Evviva adıyla 7 proje inşa eden Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Esenyurt’ta 16 ay süren imar krizinin bölgede iş yapan birçok firma gibi kendilerini de etkilediğini belirterek, “Kriz sürecinde sattığımız 576 daire müşterilerimiz tarafından geri iade edildi. Ocak-Şubat döneminde satış yerine her gün 2-3 kişiye para iade ediyorduk. Süreçte toplam 40 milyon TL’lik bir para iadesi yaptık” diye konuştu. “6 ay boyunca süren Esenyurt krizinin bitmesiyle omuzlarımdan ağır bir yük kalktı” diyen Bulut, “Para iadesinin yanı sıra şantiyelerde bulunan vinçler içinde kiralama bedeli ödüyorduk. Neredeyse her şantiyenin bize aylık bedeli 100 bin TL’ye geliyordu. İadelerin yanı sıra duran işler nedeniyle de 20 milyon TL’lik bir zarar sözkonusu iken sürecin verdiği toplam zarar ise 60 milyon TL’yi buldu” dedi.

Esenyurt tekrar satış trendine girdi

Esenyurt’un yeniden satış trendine girmeye başladığını ifade eden Bulut, “İstanbul’da yapılan konutların yüzde 19’u Esenyurt’ta üretiliyordu. Bu nedenle konut sektöründe lokomotif bir bölge oldu. Bölgede fiyatlarda uygun. Başka bölgelerde metrekare fiyatları 2 bin TL seviyesinde iken burada 1200 TL’ler seviyesinde” yorumunu yaptı. Dünya Gazetesi’nin haberine göre emsal kriz nedeniyle projelerinde teslim tarihinin geciktiğini anlatan Bulut, 2017 dairelik Evviva Yaşam projesi ile Eviva Home’da bu yıl içinde teslimlerin başladığını anlattı. Bulut, Evviva İnci, Evviva Gümüş projelerinde ise 2014 yılının mart ayında, Evviva Tower’ın ise Haziran 2014’te teslim edileceğini kaydetti.

Bahçeşehir’e konutla geçti 200 daire sattı

 Bulut İnşaat Esenyurt’un dışına çıkarak Bahçeşehir’de 43 bin metrekare arazi üzerinde 67 bin metrekare inşat alanı bulunan Nirvana projesine başladı. Bahçeşehir’deki 825 konutluk Nirvana projesinin 5 normal blok, 2 tane 18 ve 27 katlı ofis kulesi ile 20 tane villadan oluşacağını aktaran Temel Bulut, “Şu anda projenin yüzde 25’ine denk gelen 200 daireyi satmış bulunuyoruz. Yatırım değeri 60 milyon doları bulan Nirvana’da lansmana özel olarak 1666 TL’den satışa çıktık.

Projede fiyatlar aşama aşama artacak. Satışlar yüzde 30’a geldiğinde metrekare fiyatları 2 bin 400- 2bin 500 TL seviyesine çıkacak. Proje bittiğinde ise fiyatlarda yüzde 40’lık bir artış olmasını bekliyoruz” dedi. Bulut, Nirvana projesinde teslim tarihi olarak da 2015 yılını açıkladı. Esenyurt’ta başladığı Evviva projelerini Kıbrıs’a da taşıyan Bulut İnşaat, Kıbrıs’ta hayata geçirdiği Evviva Lavinium ve 52 daireli Evviva Green City projelerinin ardından bu yıl içinde Kıbrıs’ın villa bölgesi olan Çatalköy’de 90 dönüm arazi üzerine129 villalık Kalamış Villaları’na başlayacak. Bu yılın başında Kıbrıs vatandaşlığına geçerek buradaki yatırımlarına hız veren Bulut, “Kıbrıs’ta 40 dönümlük arazi üzerinde muhafazakar oteli yapacağız. Tatil köyü konseptin de 1700 tane 1+1 daireler bulunacak.

Sadece önümüzde ki 100 dönümlük araziyi kiralama sorunumuz var. Çünkü araziyi başkası kiraladığında bizim denize ulaşma şansımız olmayacak” dedi. Türkiye’deki sermayelerinin yüzde 25’ini 2014 yılına kadar Kıbrıs’a taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Bulut, “Kıbrıs’ta öğrenci ve hemşireler için 1500 daireden oluşan bir proje yapmayı hedefliyoruz. 2 yıl içinde bu ülkedeki yatırımlarımızın değeri 500 milyon dolara ulaşacak. Çünkü Kıbrıs’ta iki bölümünün birleşmesiyle bizim için Avrupa’ya açılmanın kapısı haline gelecek” yorumunu yaptı.

Dubaili firmaya 1000 daire sattı

Mayıs ayı içinde 3 yeni projeye başlayacaklarını açıklayan Bulut, bu projelerdeki konut sayısının 3 bin 500 adet olacağını söyledi. Bulut, devam eden projelerinden toplam değeri 160 milyonu TL’yi bulan 1000 daireyi Dubaililere sattıklarını aktararak, “Ayrıca 180 adet daireyi de Çin’de yaşayan Uygur Türklerine sattık. Bunlardan 25 tanesi yeni satışa çıkardığımız Nirivana projesinden” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/esenyurt-krizi-tamam-hedef-kibris_108990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!