Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Esenyurt'ta Konut Batağının Son Kurbanı Pilotlar Oldu

Yüzlerce aile 4 yıl önce bir konut projesinden ev aldı. Esenyurt’ta yapılması planlanan proje için 80 milyon liraya aşkın para toplandı. 24 ayda teslim edilmesi gereken evlerin temeli dahi atılmadı.

yapi.com.tr
Esenyurt'ta Konut Batağının Son Kurbanı Pilotlar Oldu

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İstanbul Esenyurt bölgesindeki yarım kalan birçok projeden biri de aralık 2010’da kurulan Saylan İnşaat’ın (Saylan Gıda Turizm ve İnşaat Dış Ticaret) giriştiği projeler oldu. Şirket yetkilileri, henüz temeli atılmayan projede bulunan konutları ikili ilişkileri kullanarak pazarlamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, Ulaşım A.Ş., İstanbul Halk Ekmek’in yanı sıra Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) konutların pazarlandığı yerlerin başında yer aldı.

Havayolu çalışanları da para yatırdı

PİLVAK üyelerine gönderdiği mesajlarda, projenin kendi denetimlerinde yapılacağını, şirket hesaplarına yatırılacak paraların bloke edileceği bilgisi paylaşıldı. Havayolu çalışanlarına satılan dairelerin fiyatı 70 bin TL olarak belirlendi. THY’de görevli pilotlarının da aralarında bulunduğu 300’e yakın havayolu çalışanı ile sözleşme imzalandı.

Sözleşmelerin bir bölümü PİLVAK merkezinde imzalandı. Paralar, Saylan İnşaat’ın banka hesabına yatırıldı. Şirket sahipleri, projelerin yapılacağı arsaların kendilerine ait olduğunu belirtti. Evler 24 ay içinde teslim olacaktı. Tapular ise sözleşmeden 3 ay sonra teslim edilecekti.

Arsada onlarca haciz

Ancak zaman geçtikçe projeden bir hareket olmadığını gören daire sahiplerinin huzursuzluğu artama başladı. Şirket yetkilileri, sorunun bölgedeki imar sorunundan kaynaklandığını ifade etti. Bazı ev sahipleri paralarını almak istese de bunu başaramadı. İcra takibi yapan ev sahipleri arsa üzerine haciz şerhi koymaya başladı. Ancak yapılan araştırmalar sonrası arsa üzerinde hem bankanın hem de çok sayıda alacaklının da 90’ana yakın haciz şerhi koydurduğu anlaşıldı. Ev sahipleri ödedikleri paraların izini sürdükçe yeni bilgilere ulaştı. Şirket yetkililerinin kendi paraları ile başka şirketler üzerinden başka projeler geliştirdiğini öğrenen ev sahipleri para yatırdıkları şirketin de el değiştirdiğini öğrendi.

‘Organize dolandırıcılık var’

Taraflarla yaptıkları görüşmelerden de sonuç alamayan ev sahipleri son çare savcılıklara başvurmaya başladı. Hazırlanan suç duyurusu dilekçelerinde, şüphelilerin ‘dolandırıcılık’ amacı ile hareket ettikleri iddia edildi. Organize bir biçimde yapılan işlemler için çok sayıda şirketin kurulduğunu, paraların başka şirketlere aktarıldığı savunuldu. Suçlanan isimler arasında Saylan İnşaat’ın eski sahiplerinde Osman T., PİLVAK eski başkanı Erhan Ç., İstanbul İl Özel İdaresi’nde daire başkanı olarak görev yapan Bilal D. ile birlikte şirket yetkilileri Ömer Faruk K., Cemal S., M. Ali K.’in adı yer aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/esenyurtta-konut-bataginin-son-kurbani-pilotlar-oldu_129380.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!