Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Bir Daha Esenyurt’ta Proje Yapmam”

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Esenyurt’ta ‘imar ruhsat’ sorununun çözümlendiğini ancak inşaatların durdurulması nedeniyle bir yıldan fazla zaman kaybettiklerini belirterek, “Bu durum bizi perişan etti. Bir daha bu bölgede proje yapmam” dedi. Bulut, konut müşterilerinin de Esenyurt denilince geri adım attığını söyledi.

yapi.com.tr
“Bir Daha Esenyurt’ta Proje Yapmam”

Bulut İnşaat’ın patronu Temel Bulut, Esenyurt’taki müteahhitlerin bir daha bu bölgede proje yapmayacağını söyledi. Bölgedeki 25 büyük müteahhitlik firmasından 5 tanesinin mecburen işe devam ettiğini diğerlerinin bölgeyi terk ettiğini söyleyen Bulut şöyle konuştu: “Yaşanan imar ruhsat krizi o kadar uzun sürdü ki konut alan vatandaşlar da müteahhitler de mağdur oldu. Bu yüzden burada şimdi sorunsuz proje de yapsan talep bulmak zor. Çünkü bölgenin imajı bozuldu. ‘Esenyurt mu aman dikkat’ diyorlar. Biz de bu yüzden yeni projelerimizi başka bölgeler de yapıyoruz. Şu anda Ispartakule’de (Avcılar Belediyesi) 815 konutluk Nirvana porjemize başladık. Yakında Tekirdağ’da da 1.600 konutluk projeye başlayacağız. Bir de İstanbul Anadolu Yakası’nda proje düşünüyoruz.

Esenyurt deyince müşteri kaçıyor

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre Temel Bulut Esenyurt projelerindeki son durumu şöyle açıkladı: “Bizim Esenyurt’taki 6 projeden 4’ünün inşaatı ilerlemiş halde durdurulmuştu. İkisine de yeni başlamıştık onlar da durdurulmuştu. İmar krizi aşıldı ve şimdi inşaatlar devam ediyor. Eviva Yaşam Merkezi, Eviva Home ve Eviva İnci’yi 2013 sonunda teslim edilecek. Bu projeler 6 ay sarkmış durumda. Eviva Gümüş, Eviva Tower ve Eviva Gold’u da 2014 sonunda teslim edeceğiz. Eviva Gümüş’ü 2014 Haziran gibi de teslim edebiliriz. Projelerde inşaatımızı 15 ay durdurdular bu da bizi perişan etti. Bundan sonra bu bölgede proje düşünmüyoruz. Problem kalmasa da müşteri ‘Esenyurt’ deyince müşteri kaçıyor.”

Tekirdağ ve Kıbrıs’a yöneliyor

Bulut, Tekirdağ’da 1600 dairelik yer aldıklarını ve Temmuz’da proje başlamayı planladıklarını söyledi. Kıbrıs’ta da önceden aldıkları 900 dairelik projenin 450’sini teslim ettiklerini belirten Bulut: “Kalan kısmı yol sonunda teslim edeceğiz. Kıbrıs’ta ayrıca deniz kenarında yeni bir projeye de başladık. 90 dönüm arsada 129 villa yapıyoruz. Kıbrıs’ta bir de otel projemiz vardı ama onunla ilgili bürokrasiyi henüz aşamadık. Projenin önündeki devlet arazisinin bize kiralanması lazım aksi takdirde projenin anlamı kalmıyor. Çözebilirsek otelimizi de yapacağız” dedi.

Gülman arazisine villalı proje

Bulut, Bahçeşehir’e yakın Ispartakule’de 43 bin metrekarelik arsada yeni projeye başladıklarını belirterek, projede toplam 815 konut olacağını ifade etti. Projede 20 villa, 390’ı normal konut, geri kalanı da rezidans olarak inşa edeceklerini söyleyen Bulut, “Arsa Sahibi Gülman Ailesi. Yüzde 40’ı onlara yüzde 60’ı bize olmak üzere anlaştık. 2014 sonunda tamamlayacağız. 6 aylık opsiyonumuz da var. 55 milyon dolarlık yatırım yapacağız, 70 milyon dolar hasılat bekliyoruz. Projenin konumu çok iyi. Yanındaki Tahtakale Mahallesi dönüşüm kapsamında. Ayrıca projeye yakın, şehir hastanesi kompleksi inşa edilecek” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-daha-esenyurtta-proje-yapmam_109527.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!