Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Esenyurt’ta Yeni Sıkıntılar Yaşanabilir!

İmar krizi nedeniyle çok sayıda vatandaşın ‘konutzede’ durumuna düştüğü Esenyurt’ta, yeni konutzedeler kapıda. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Müteahhitlerin finansal sorunları nedeniyle yeni sıkıntılar yaşanabilir” dedi.

yapi.com.tr
Esenyurt’ta Yeni Sıkıntılar Yaşanabilir!

İstanbul’da en fazla yeni proje üretilen yerlerin başında gelen Esenyurt ilçesi yaşadığı imar sorunları ile bir kez daha gündeme gelecek. Bölgede daha önce yaşanan imar planı iptalleri yüzünden inşaatlar durdurulmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları’nı onaylaması ile sorunlar önemli ölçüde çözüldü. Ancak şantiyeleri kapatılan ve uzun süre çalışmayan şirketler maddi güçlüğe düştü. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, inşaat aşamasındaki bazı firmaların sorun çıkarabileceği yönünde duyum aldıklarını söyledi.

Ev alırken iyi araştırın

Zor durumdaki firmaların çıkış yolu aradığını belirten Kadıoğlu, “400 firmadan 10 tanesi yüzünden bölge bu duruma geldi. Öz sermayesi olmadan işe girdiler. Buradan kazandıkları ile gidip Kıbrıs’ta, Almanya’da yatırım yaptılar. Önce burdaki işlerini bitirsinler, sonra nereye giderse gitsinler. Bazı firmalar nitelikli dolandırıcılık yapıyor” dedi. Kadıoğlu, ev alacak kişileri araştırma yapması konusunda uyardı.

Bölgedeki mevcut projlerinde ruhsat sorunu olmadığını söyleyen Kadıoğlu, 4 mahalle için gerekli planların yapıldığını, 4 mahalle için de ufak düzenleme ile sorunun çözüleceğini söyledi. Plan iyileştirmeleri sonrası Esenyurt’ta emsalin 3’ü bulduğunu belirten Kadıoğlu, “Bu oran sadece yapılan projeler için geçerli. Yeni projelerde emsal 2’yi geçmeyecek. Otopark, sığınak gibi alanları plana dahil edip yüksel emsaller oldu diyorlar ama bu doğru değil. Bize yine iptal davası açarlar, açsınlar” dedi.

Maketlere kontrol

Kadıoğlu, yapılacak yeni yasal düzenleme ile maketleri de kontrol altına alacaklarını ifade etti. Geçtiğimiz yıllarda bölge firmalarının gerçek dışı maketlerle satış yaptıklarını belirten Kadıoğlu, “Ben bir firmayı alıcı gibi aradım. 10 kat ruhsatı olan müteahhit bana 30’uncu kattan ev satmaya çalıştı. Yaşadığımız sorunlara rağmen pişkinlikler devam ediyor” dedi.

Sorun nasıl çözüldü

Esenyurt’ta yarım kalan inşaatlar nedeniyle yapılan imar planı tadilatının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy çokluğuyla geçmesiyle şantiyelerde çalışmalar başladı. Bölgede yaşanan kaos, emsal kaydırması yöntemiyle çözüldü. Buna göre  Eseryurt’taki boş alanların inşaat hakları, kat fazlası olan konut alanlarına kaydırılarak yasallık kazandırıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/esenyurtta-yeni-sikintilar-yasanabilir_112323.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!