Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinin Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Bilim Parkı alanı içersinde 500 bin metrekarelik sahada kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin alt yapı

Ticaret



b>Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Bilim Parkı alanı içersinde 500 bin metrekarelik sahada kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin alt yapı çalışmaları süratle devam ediyor.

Üretim konusu ve çıktısı ileri teknoloji olan firmaların faaliyet göstereceği bölgenin ortaklık yapısında büyük pay Eskişehir Sanayi Odası’na ait bulunup ayrıca Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı Sanai ve Ticaret A.Ş. (ATAP), Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi ile beraber 12 şirketin ortaklığı mevcut.

ETGB’nin yapılacağı söz konusu mahalde tahsis edilebilir alan 420 bin m2 ölçümünde belirlendi. Bu sahanın 120 bin m2’lik kısımda inşaat gerçekleşip yüzde 25’i kiralık, yüzde 75’i ise satılacak şekilde planlandı. Bölge içersinde ayrıca 58 bin m2 yeşil alan ve 25 bin m2’lik yol yapılacak. Proje gerçekleştiğinde yaklaşık 50 firmanın 5 bin nitelikli AR-GE çalışanı ile yıllık 500 milyon dolar katma değer yaratılması hedeflendi. Ayrıca Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin; Eskişehir yöresinin gelişmesine katkıda bulunması, yenilikçi hizmet ve mal üretiminin çeşitlenerek artması ve vasıflı işgücü istihdamına büyük destek vermesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eskisehir-teknoloji-gelistirme-bolgesinin-altyapi-calismalari-suruyor_6046.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!