Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eyüpsultan Belediyesi Dev Okul Arazisini Satacak

Kadir Topbaş’ın İBB Başkanı olduğu dönemde ‘kaçak’ olduğu iddiasıyla yıkılan Kemer Okulları’nın 210 bin 538 metrekarelik arazisi Eyüpsultan Belediyesi tarafından satışa çıkarılıyor.

yapi.com.tr
Eyüpsultan Belediyesi Dev Okul Arazisini Satacak

İstanbul Eyüpsultan Belediyesi, 11 yıl önce kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan Kemer Okulları’nın bulunduğu 210 bin 538 metrekarelik devasa araziyi satacak. Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan okul binalarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından yıkılması ülke gündemine oturmuştu.

BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre; AKP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Kemerburgaz’da bulunan ve bir zamanların önemli tartışma konularından biri haline gelen, 210 dönümden büyük araziyi satmak için Belediye Meclisi’nden yetki aldı. CHP üyelerinin ‘ret’ oyu verdiği teklif, AKP’li üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi. Teklifte özetle şöyle denildi: “Mülkiyeti Belediyemize ait Kemerburgaz Mahallesi 3106 parsel sayılı 210 bin 538 metrekare yüzölçümlü taşınmazın ‘Arsa Satışı Karşılığı Hasılat Paylaşım’ yöntemiyle ihale edilerek satılması ve satışa ilişkin düzenlenecek protokolün imzalanması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi…”

Teklifin görüşülmesi sırasında CHP’li meclis üyeleri Sema Balcı, Ali Haydar İşkar, Mustafa Tüysüz birer konuşma yaparak, teklifi eleştirdi. Arazi ile ilgi plan ve projelerin hazırlandıktan sonra teklifin meclise getirilmesini savunan CHP’li üyeler şeffaflık istedi. CHP’li Tüysüz, “Bizim korku ve endişemiz şudur ki, yarın bir gün buranın belediyenin kapsamı dışına çıkartılarak, bakanlıkların buraya el koyarak müteahhitlerin burayı farklı bir şekilde değerlendirme konusudur.” dedi.

CHP’lilerin eleştirilerini, AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz yanıtladı. Gürbüz, özetle şunları söyledi: “Burada sanki Eyüp halkının hassasiyetleri düşünülmüyor, Ak Parti Grubu’ndaki arkadaşlar kafayı eğmişler, belediye başkanı da burayı alacak peşkeş çekecek gibi bir algı içerisinde. Yangından mal kaçırdığımızı mı düşünüyorsunuz? Dosyanın geldiği şekliyle oylanmasını istiyoruz.” İkinci kez söz alan CHP’li Balcı ise, “Biz kimseye peşkeş çekileceğinden bahsetmedik. Fakat kendisi niyet okuduğu için zannediyorum, o yüzden söyledi.” dedi. Konuşmaların ardından, CHP grubunun karşı çıkmasına rağmen teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaçak olduğu için okul yıkıldı
Kemerburgaz ile Göktürk sınırında bulunan devasa arazi, Maliye Bakanlığı tarafından 1999 yılında ön izin ihalesiyle, 31 milyar TL karşılığında “Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı”na verildi. Gazeteci Zafer Mutlu’nun, bir deniz kazasında hayatını kaybeden kızı Zeynep Mutlu adına kurulan Vakıf, söz konusu araziye yaptırdığı okullarda yaklaşık 10 yıl eğitimi sürdürdü. Ancak arazinin verilmesi ve yaptırılan okul binalarının ‘kaçak’ olduğu iddiasıyla ilgili tartışmalar ve hukuki süreç yaklaşık 10 yıl devam etti. Binaların kaçak inşa edildiğine karar verilmesi üzerine, İBB ekipleri okul binalarını 23 Ağustos 2009 tarihinde yıktı.

Maliye Bakanlığı’nın ön izinle Vakfa verdiği arazi, açılan dava sonucunda, 2000 yılında Eyüp Belediyesi adına tescil edilmişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eyupsultan-belediyesi-dev-okul-arazisini-satacak_183204.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!