Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şap Enstitüsü Arazisi Meclis Gündeminde

Ankara’da AVM ve rezidansların yükselmeye devam ettiği Eskişehir Yolu'nda bulunan ve imar planı değişikliğiyle alanı 10 kat artırılan 120 bin metrekarelik Şap Enstitüsü arazisi Meclis gündemine geldi.

yapi.com.tr
Şap Enstitüsü Arazisi Meclis Gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara’da Eskişehir Yolu üzerinde bulunan ve 6 yıl önce imar planı değişikliği ile inşaat alanı 10 kat artırılan Şap Enstitüsü arazisinin satışı için hazırlık başladığını belirterek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Araziyi Medipol’e mi satacaksınız?” diye sordu.

BirGün’de yer alan habere göre; Şap Enstitüsü’nün, şap hastalığı ile şap virüsüne karşı araştırmalar yaparken, aşı hazırlamak, laboratuvar hizmetleri yürütmek ve gerektiğinde viral aşıların üretimine karşı destek hizmetleri sunmak gibi görevleri üstlendiğini hatırlatan Emir, şu ifadeleri kullandı:

“Bu önemli görevleri yürüten Şap Enstitüsü’nün Ankara’da Eskişehir Yolu üzerinde bulunduğu 120 bin metrekarelik arazi yıllardır tartışma konusu olmaktadır. Yaklaşık 6 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebi üzerine imar planı değişikliğine gidilerek söz konusu arazide 10 kat yoğunluk artışı yapılmıştır. İmar değişikliğinin ardından 120 bin metrekarelik arazide 30 bin metrekare yerine 300 bin metrekare inşaat yapılabilmesinin önü açılmıştır.”

Hazine ve Maliye Bakanlığına devredilen arazinin satışı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlıklara başlandığı iddialarını da gündeme getiren Emir, şu soruları yöneltti:

“Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Tarihi Şap Enstitüsü’nün arazisinin satışına yönelik hazırlık yaptığı ve satış işlemi başlattığı doğru mudur?

Tarihi Şap Enstitüsü’nün arazisinin satışına yönelik iddialar doğru ise, söz konusu arazi hangi kişilere satılacaktır?

Alıcısı, Medipol Hastanesi mi olacaktır?”

http://www.yapi.com.tr/haberler/sap-enstitusu-arazisi-meclis-gundeminde_183535.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!