Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Formula 1 Pisti Projesi 15 Yıldır Tamamlanmamış

Sayıştay, 205 milyon dolara mâl olan İstanbul'daki Formula 1 pisti ihalesini alan şirketin yapması gereken otel ve konaklama evlerini 15 yıldır yapmadığını; şirkete ise herhangi bir yaptırım uygulanmadığını tespit etti.

yapi.com.tr
Formula 1 Pisti Projesi 15 Yıldır Tamamlanmamış

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü denetleyen Sayıştay denetçileri, ihalesi 2003 yılında yapılan ve yıllarca kullanılmayan İstanbul Tuzla’daki Formula 1 pistine dair önemli bir gerçeği ortaya çıkardı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Sayıştay’ın denerim raporunda, “Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2’nci Bölge Müdürlüğü tarafından 20 Mart 2003 tarihinde ihale edilen Formula 1 pistinde, sözleşmede öngörülen otel ve konaklama evlerinin yapılmadığı” belirtildi. Ancak, buna rağmen ihaleyi alan ama otel ve konaklama evlerini yıllardır inşa etmeyen şirkete bir yaptırım uygulanmadı.

Raporda, 205 milyon dolara mal olan ve yıllarca atıl kalan Formula 1 pistinin ihalesine dair şu detaylara da yer verildi: “İhaleyi alan şirketin ihaleyi aldıktan sonraki 30 ay içerisinde otel ve konaklama evleri de dâhil olmak üzere Formula 1 pisti işi ihalesini bitirmekle mükellef bulunmaktadır. Yapılan incelemede, 2003 yılında yer tesliminin yapıldığı, 2006 yılında ise işin bitirilemediği tespit edilmiş diğer bir ifadeyle otel ve konaklama evleri yapılmamıştır. Bu süreç Rapor tarihi itibariyle halen devam etmektedir. İş bitim tarihi üzerinden takriben 15 yıl geçmiş olmasına rağmen idare tarafından sözleşmede öngörülen müeyyideler uygulanmadığı gibi, eksik imalatların yapılmasına yönelik herhangi bir girişimde de bulunulmamıştır.”

Pistin maliyeti 8 kat arttı
Öte yandan Formula 1 pistinin 2018 yılında otopark olarak kullanıldığı da ortaya çıkmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, o dönem yaptığı açıklamada “İktidarınız döneminde 25 milyon dolar bütçe ile yapılması planlanan Formula 1 İstanbul Pisti, (2005) rakamlarıyla 205 milyon dolar maliyetle tamamlanabilmişti. Yapılan bunca yatırıma rağmen sadece 7 yarış düzenlenmiş ve durduk yere bu yarışlardan çıkarılan ilk ülke olarak tarihe geçmiştik.” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/formula-1-pisti-projesi-15-yildir-tamamlanmamis_187320.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!