Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yurtlar, Yurt Olarak Kullanmaya Uygun Değil

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, konut ya da işyeri olarak kiraladığı bazı binaları yurt binası olarak kullandığı öğrenildi. Yurt binası olarak kullanılan binaların yangın söndürme ve altyapı sistemleri ile ortak alan kapasitelerinin yurt olarak kullanıma uygun olmadığı belirlendi.

yapi.com.tr
Yurtlar, Yurt Olarak Kullanmaya Uygun Değil

Sayıştay’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yönelik tespitleri, “Bu kadar da olmaz” dedirtti. Sayıştay denetçileri, öğrenci yurdu olarak kullanıma elverişli olmayan binaların kiralanmaya devam edildiğini belirledi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, 2020 yılı öncesinde kiraladığı konut veya işyeri niteliğindeki bazı binaların, öğrenci yurdu olarak kullanımı uygun olmadığı halde kira sözleşmelerinin feshedilmediği ve bazı sözleşmelerin süresinin uzatıldığı tespit edildi.

Sayıştay denetçileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kiraladığı binalarda fiziki incelemelerde bulundu. Konut ve işyeri olarak planlanan ve yapılan binaların yurt binası olarak kullanıldığı belirlenirken, binalarda mevzuata uygun düzenlemeler yapılmadığı anlaşıldı.

Denetçiler, binaların genelinde yangın söndürme ve algılama sistemleri, havalandırma sistemleri, asansör nitelikleri, altyapı sistemleri ve ortak kullanım alanları kapasitesinin yurt için uygun olmadığını tespit etti. Binaların imar, plan, proje, inşaat ve iskân süreçlerinin binaların konut ya da işyeri olarak kullanımına uygun gerçekleştirildiği belirtilerek, “Dolayısıyla, bu binaların yurt binasının gerektirdiği koşulları sağlaması zaten mümkün değildir.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yurtlar-yurt-olarak-kullanmaya-uygun-degil_187287.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!