Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fukuşima'da Yeni Nükleer Sızıntı

Japonya'nın Fukuşima kentindeki nükleer santralın işletmecileri, su tanklarında yeni bir radyoaktif sızıntı belirlediklerini açıkladılar. Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi (TEPCO), sızıntının bir santral çalışanı tarafından Çarşamba günü tespit edildiğini duyurdu.

yapi.com.tr
Fukuşima'da Yeni Nükleer Sızıntı

TEPCO Salı günü de santral çevresindeki yeraltı sularında radyoaktif kalıntılar belirlendiğini açıklamıştı. 2011 yılında meydana gelen deprem ve onu takip eden tsunamide zarar gören Fukuşima nükleer santralında, son aylarda sızıntılar ve elektrik sisteminde arızalar belirlenmişti. Deprem ve tsunami ardından, santral ve çevresinde, reaktörün soğutulmasında kullanılan ve radyoaktivite içeren suyun saklanması için yüzlerce su tankı inşa edilmişti.

BBC Türkçe'nin haberine göre TEPCO'dan yapılan açıklamada, su tankından her üç dört saniyede bir damla suyun sızdığı ifade edildi. Şirket, sızıntının çok büyük bir boyutta olmadığını açıklasa da, salı günü yeraltı sularında da radyoaktivite belirlendiği yolundaki açıklama, çevre ve halk güvenliği konularında endişe yaratıyor. Muhabirler, şirket tarafından reddedilse de, yeraltı sularında belirlenen radyoaktif kalıntıların, bir süredir santraldan ve su tanklarından sızıntı olduğuna işaret ettiğini belirtiyorlar.

TEPCO, bir süredir, yeraltı sularının artık okyanusa pompalanabileceğini, bunun herhangi bir sağlık riski taşımadığını savunuyordu. Bu son açıklamalarla, şirketin, yetkilileri, bölgede yaşayanları ve balıkçıları ikna etmesi güç görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda Fukuşima'nın elektrik sisteminde beş arıza meydana gelmişti. Bu arızaları ve sızıntıları dikkate alan Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, tesisteki önemli işletme sistemlerinin güvenilirliğinin arttırılmasını istemişti.

Nükleer santralın şu anda çok büyük bir risk teşkil etmediğini belirten uzmanlar, yine de depremin yarattığı hasarın ardından santralı tamamen güvenli hale getirmenin çok uzun yıllar alacağı uyarısında bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fukusimada-yeni-nukleer-sizinti_109469.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!