Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Galataport ve İzmir Limanı Projeleri de Bizim Radar Ekranımızda Yer Alıyor''

Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav, 2012 yılında da stratejik anlamda bütünsel veya kısmi asetlerden çıkış fırsatlarını değerlendireceklerini, yeni aset yaratma alanında ağırlıklı olarak altyapı fırsatlarına bakacaklarını, otoyol projelerinin yanı sıra Galataport, İzmir Limanı, Başkent Doğalgaz gibi özelleştirme fırsatlarının söz

yapi.com.tr / AA
''Galataport ve İzmir Limanı Projeleri de Bizim Radar Ekranımızda Yer Alıyor''

br >
''TAV'a Fransızlar'dan da ilgi var''

TAV'ın satışıyla ilgili soruya da Güçsav, ''Bir süreç götürülüyor. Bu süreçte şu anda henüz bir sonuç yok. Sonuç alındığında kamuoyuyla paylaşılır. Evet, Fransızlardan da bir ilgi olduğunu söyleyebiliriz'' yanıtını verdi.

Üçüncü Köprü ihalesine dair de Güçsav, ''Üçüncü Köprüde ihaleye hiç talip çıkmadı. Şu andaki yeni yapıda Hazine garantisinden bahsediliyor. Hazine garantisi olması durumunda ilgimizi çeker'' dedi.

Süha Güçsav, bu sene içinde Grup şirketlerinin hiçbirinde halka arz planlamadıklarını, ancak 2013 yılında finansallara göre İDO'da halka arz düşünebileceklerini bildirdi.

2012 hedeflerine dair de Güçsav, şunları kaydetti:

''Holding bazında bazı iştiraklerimizden kısmi veya bütün çıkabiliriz. Yeni asetler yaratabiliriz. Otoyol özelleştirmeleri gibi... Enerjide 2012 hedefimiz, inşaat halindeki 7 santrali devreye almak ve Mersin Doğalgaz Santrali'nin yatırımına başlamak. İDO'da çok hızlı şekilde verimliliği artıracak işlemleri 2012 yılında yapacağız ki 2013 yılında halka arzı yapabilelim. TAV GYO'nun hedefleri belli. O hedeflerde sapma yok. Büyümelerimiz, organik ve inorganik büyüme şeklinde olacağı için bir bakarsanız yıl sonunda bir küçülme de görülebilir. O nedenle şimdiden birşey söylemek zor. Hiçbir aseti çıkarmazsak organik olarak çift haneli büyüme bekliyoruz.''

''Akfen, büyümenin de peşinde olan bir şirket''

Akfen Holding Finansal Direktörü (CFO) Kadri Samsunlu, tahvil arzına ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Akfen'in çok aktif bir şirket olduğunu, Türkiye'de altyapıyla ilgili her türlü fırsatı değerlendirdiklerini, şu anda önlerindeki fırsatlar arasında en büyük önceliği otoyol ve köprü özelleştirmesine verdiklerini söyledi.

Samsunlu, Özelleştirme İdaresi'nin şu anda çalışan bütün otoyolları ve İstanbul'daki iki köprüyü bir paket halinde özelleştireceğini, 25 yıllığına imtiyazını devredeceğini hatırlatarak, 17 Mayıs 2012'de tekliflerin sunulacağını, burada oluşturdukları konsorsiyumda paylarının yüzde 25 olduğunu anlattı.

Projede köprülerden dolayı ciddi anlamda fiyat garantisi bulunduğunun altını çizen Samsunlu, şöyle devam etti:

''Akfen, büyümenin de peşinde olan bir şirket. Büyümeyi de otoyol tarafında görüyoruz. Türkiye'de otoyollar senelik yaklaşık yüzde 6-7 civarında büyüyor. Proje de büyümüştür. Büyüdüğü için finansmanı da zorlaşmıştır. Her şey finanse edilir. Mühim olan ne kadar sermayeyi riske ettiğinizdir. Bunun fiyatlaması noktasında devletin beklentileri ne kadar makul seviyelerde olursa, bu projeye ilgiliyiz. Ama umarım geçmişteki hatalar bu projede yapılmayacaktır diye düşünüyoruz. Bunun dışında İzmir Limanı, Galataport, Başkent Doğalgaz projeleri de bizim radar ekranımızda duran projelerdir. Bunlara da bakıyoruz. İnşallah bunlara da gelişmelere göre teklif verebiliriz.''

Kadri Samsunlu, 2011 yılında Akfen olarak 800 milyon dolar civarında ciro, 190 milyon dolar civarında FAVÖK beklediklerini bildirdi.

Tahvil arzında 3 gün süresince talep toplanacağını belirten Samsunlu, yüzde 30'u bireysel, yüzde 70'i kurumsal müşteriye ayırdıklarını, Akfen olarak 100 milyon lira ile değil 200 milyon lira ile tahvil arzını kapatmayı arzu ettiklerini söyledi.

''1,7 milyar dolarlık iş hacmi garantilendi''

TAV İnşaat'ın faaliyetlerine de değinen Samsunlu, 2011 sonu itibariyle tamamlanmış projelerinin toplam bedelinin 2,7 milyar dolar olduğunu, Aralık 2011 itibariyle 900 milyon dolarlık inşaat işinin söz konusu olduğunu, bunun yarısının Libya'da bulunduğunu anlattı.

Samsunlu, Libya'ya geri dönüşlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Bu konuda çok iyimseriz. Geri dönmeyi bekliyoruz. Burada geri dönüşle ilgili formaliteleri çözmek dışında ortada sorun görünmüyor. Bizim geri dönmek için belli maddi taleplerimiz var. Bunların karşılanmasından sonra inşaatımıza başlayacağız. Herhalde yeni hükümet kuruluna kadar görüşmeler devam eder'' diye konuştu.

Medine ve İzmir projelerine de başlayacaklarını, bunların TAV İnşaat için ciddi iş hacmi olduğunu belirten Samsunlu, TAV İnşaat için toplamda 1,7 milyar dolarlık iş hacminin şu anda garantilendiğini söyledi.

Galataport'ta ise çok karışık bir izin süreci bulunduğuna dikkati çeken Samsunlu, Özelleştirme İdaresi'nin bu izin sürecini tamamlaması gerektiğini, burada Eczacıbaşı Holding ile ortaklıklarının söz konusu olduğunu hatırlattı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/galataport-ve-izmir-limani-projeleri-de-bizim-radar-ekranimizda-yer-aliyor_91035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!