Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gama, Ürdün’e En Büyük Santralı Yapacak

Ürdün’ün son yıllardaki en büyük projesi olan santral ihalesini, Avrupalı güçlü devlerin arasında sıyrılan Gama-Black&Veatch ortaklığı kazandı.

Hürriyet
1


b>Ürdün’ün son yıllardaki en büyük projesi olan santral ihalesini, Avrupalı güçlü devlerin arasında sıyrılan Gama-Black&Veatch ortaklığı kazandı.

Ürdün’ün kurulu gücünü yüzde 20 artıracak olan Al Samra Kuvvet Santralı’nın yapımı için Gama-Black&Veatch ortaklığı 173 milyon dolar teklif verdi. İhaleye, Almanya’dan Siemens, Fransa’dan Alstom, İtalya’dan Ansolda ve İspanya’dan İberdola firmaları da katılmıştı.

Gama Holding Yönetim Kurulu Danışmanı Süreyya Yücel Özden, Ürdün’deki ihalede devlerle rekabet ederek sonuca ulaştıklarını belirterek, ‘Gama, yurt dışında deneyim ve referansı olan bir şirket. Ortağımız Black&Veatch de kuvvet santralı mühendisliğinde dünya çapında deneyimli. Bu iki gücün birleşmesi ve Gama’nın rekabet gücü işin alınmasında etkili oldu’ diye konuştu. Projedeki ortağı Black & Veatch’ın, Amerika’nın önemli mühendislik şirketlerinden biri olduğunu söyleyen Özden, enerji projeleri dışında, su tasfiye ve sair dallarda da faaliyetleri olan bu şirketle Ürdün dışında başka yurt dışı projelelerde de ortak işler yaptıklarını belirtti.

26 AYDA TAMAMLANACAK

Gama Holding’e bağlı Gama Endüstri, ortağı Black&Veatch ile birlikte, Ürdün Elektrik Üretim Şirketi’nin 2003 yılında ihaleye çıkardığı proje kapsamında 300 Megawatt kurulu güce sahip Al Samra Santralı, kombine çevrim santralı olarak inşa edilecek.

İlk ünitesi 13 ay, ikinci ünitesi ise 16 ay sonra işletmeye alınacak olan santralın kombine çevrim operasyonu 26 ayda tamamlanacak. Başkent Amman’ın 35 kilometre kuzeyinde inşa edilecek olan santral, Ürdün’ün kurulu üretim gücünü yüzde 20 oranında artıracak. Toplam bedeli 173 milyon dolar olarak açıklanan Al Samra Kuvvet Santralı projesi anahtar teslim (mühendislik, tedarik ve yapım) bazında gerçekleştirilecek. İhaleyi kazanan GAMA-Black&Veatch Konsorsiyumu’nda GAMA ekipman tedarik ve yapım hizmetlerini üstlenecek.

GAMA, Ürdün’de daha önce 1982-1986 yılları arasında 56.5 milyon dolar tutarındaki anahtar teslim Ain Ghazal Kanalizasyon Arıtma Tesisi’ni tamamlamıştı.

Gama Holding Yönetim Kurulu Danışmanı Süreyya Yücel Özden, Ürdün Elektrik Şirketi(CEGCO) Ağustos 2003’te ihaleye çıktığını, Aralık 2003’te tekliflerin alındığını belirtti.

Gama’nın devam eden işleri 1 milyar dolar

GAMA’nın şu anda yurt içi ve yurt dışı devam eden işleri toplam 1.5 milyar dolar civarında. Bunun yaklaşık yüzde 75’i ise yurt dışındaki işlerden oluşuyor. Ankara’da 45 yıl önce kurulan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Erol Üçer’in yaptığı Gama, endüstri, enerji ve ticaret alanındaki üç ana faaliyetini 2003 yılı içinde holding çatısı altında topladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gama-urdune-en-buyuk-santrali-yapacak_14707.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • CALIŞMALARI VE BAŞARISI SÜPER BİR ŞİRKET İYİ Kİ VARSIn GAMA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞMAN DİLEKLERİMLE YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!