Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Gayrimenkul 20 Yıl Daha Kazandırır"

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas,"Konut son 10 yıldır her şeyden daha çok para kazandırdı. Türkiye'nin dinamiklerine bakılırsa gayrimenkul 20 yıl daha kazandırır" dedi.

yapi.com.tr/AA
"Gayrimenkul 20 Yıl Daha Kazandırır"

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, kasım ayından itibaren ABD başkanlığına Donald Trump'ın seçilmesi, dolar kurunun yükselmesi, kaos senaryolarının aralık ayından itibaren tekrar devreye sokulması, terör saldırıları ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not düşürmelerinin üst üste getirilmesiyle Türkiye'nin bir miktar sarsıldığını ifade etti.

"Olur Olur Bal Gibi Olur Kampanyası" ile insanlara pozitif mesaj vermek istediklerine işaret eden Elmas, "Hem kendi satışlarımızı destekleyerek hem de insanlara motivasyon sağlayarak, kârlarımızdan da fedakarlık ettik ve 15 günde çok ciddi satış yaptık. Sonra kampanyamızı Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Emlak Konut öncülüğünde 240 aya kadar uzatarak genişletmiş olduk. Kampanya ve algı genişleyince etki çok daha büyüdü. Buna vesile olmak bizim için çok güzel oldu" şeklinde konuştu.

Elmas, 2017 yılının ilk iki buçuk ayında 210 milyon lira ciro yaparak, 288 daire sattıklarını belirterek, "Bizim bu yıl 1 milyar lira ciro hedefimiz var. 2016 yılında 650 milyon lira ciro yapmıştık. Yaklaşık yüzde 55 büyüme hedefimiz var. Ciromuz yılın ilk çeyreğinde 250 milyon lirayı bulur diye tahmin ediyoruz." dedi.

Mart ayından sonra konut fiyatlarında artış yaşanabileceğine işaret eden Elmas, "Talep çoksa arz da bir miktar kısıtlıysa fiyat çok artar ama talep yüksek arz da yüksek ise yani talebi karşılamaya yönelik bir arz varsa o zaman fiyatlar daha az yükselir." bilgisini verdi.

Elmas, gayrimenkul kampanyalarının stokları erittiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu açıdan bakıldığında fiyatların bir miktar artacağını düşünüyorum. Ayrıca dolar kurunda yüzde 25'lik bir artış söz konusu. Bunun inşaat malzemelerine yansıması yüzde 8-10 bandında. Lüks konutlarda biraz daha fazla, orta sınıf konutlarda biraz daha düşük. Fakat sektör bunu yapamadı çünkü talep oluşturabilme ihtiyacından sebep fedakarlık yaparak büyüdü. Maliyetlerin fiyatlara yansıması bugüne kadar yüzde 2 ya da 3'ü geçmedi. Her şeye rağmen referandumu bekleyen bir kitle var. Bu nedenle referandum sonrasında fiyatlarda bir miktar artış yaşanabilir. Önümüzdeki aylarda sektörde maksimum yüzde 3-4 artış görülebilir. Bu nisan ve mayıs aylarına bölünebilir. Talebi de kırmamak için yavaş yavaş, 2017'nin sonunda yüzde 10'u bulan bir fiyat artışı gelir."

"Konut son 10 yıldır her şeyden daha çok para kazandırdı"

Altan Elmas, Sur Yapı olarak kendilerinin de gayrimenkul sertifikası çıkarmayı düşündüklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Geçen sene de çıkarmayı düşünmüştük fakat mevzuattan kaynaklanan engeller karşımıza çıkmıştı, yapamamıştık. O engeller kaldırıldı diye biliyorum, arkadaşlar çalışıyor üzerinde. Sertifikanın önemli bir enstrüman olduğunu düşünüyorum. Gayrimenkul sektörünün ileriye dönük gücünü artıracak, talebi yükseltecek bir zemin oluşturacak. Şu anda İstanbul'da 250 bin liranın, Anadolu'da da 150 bin liranın altında daire yok. Bu sertifika bize çok daha küçük birikimlerin gayrimenkul yatırımına yönlendirebilme imkanı vermiş olacak. O sertifika üzerinden belirli tanımı yapılmış gayrimenkullerin çok daha geniş bir kitleye konut satma imkanı verecek. Elimizde 12 proje var. Sertifikayı bir kere değil, birden çok yapabilecek bir firmayız. Üzerinde çalışıyoruz. İlk örneğinin TOKİ güvencesinde olması çok önemli. Sektöre güzel bir örnek teşkil edecek. Bizim hedefimiz bu yıl gayrimenkul sertifikası çıkarmak. Belki sonbaharda belki de yaz başında olabilir ikisi de mümkün. Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) izin süreçleri belirleyecek."

Konutun son 10 yıldır her şeyden daha çok para kazandırdığına dikkati çeken Elmas, "Türkiye'nin dinamiklerine bakılırsa gayrimenkul 20 yıl daha kazandırır. Yapı stokumuz yani içinde oturulmaması gereken konutlar çok eski. Türkiye'de 6 milyonun üzerinde konut oturulmaması gereken seviyede. Senede en iyi ihtimalle 300 binini yıkıp yapabiliyoruz. Daha 300 bine erişemedik, yapabilsek diye düşünüyoruz. Bu da 20 sene yapıyor. İstanbul da bunun aşağı yukarı 5'te 1'i seviyesinde. Bizim gerçeğimiz bu." yorumunu yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-20-yil-daha-kazandirir_157262.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!