Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Geçmişin ve Bugünün Kazananları Archiprix-TR Töreni'nde Buluştu

Türkiye'nin en iyi mimarlık bitirime projelerini belirlemek üzere bu sene 19'uncusu düzenlenen Archiprix-TR'nin ödül töreni, "tarihi" bir buluşmaya tanıklık etti. İki aşamalı eleme ile değerlendirme sürecinde yeniliğe giden Archiprix-TR 2014 , ödül töreninde ise klasik bir kolokyum yerine eski ödüllü mezunları bir araya getirdi.

yapi.com.tr
Geçmişin ve Bugünün Kazananları Archiprix-TR Töreni'nde Buluştu

Seranit Grup markalarından Serra Seramik ana sponsorluğunda bu yıl 19’uncusu düzenlenen Archiprix-TR 2014 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması’nın ödül töreni ve forumu 5 Aralık 2014 Cuma günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirildi. Törene ayrıca "Ödüllü Mezunlar Söyleşisi" eşlik etti.

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere 19 yıldır düzenlenen Archiprix-TR bu yıl, 30 farklı üniversiteden 163 proje başvurusu alarak katılım rekoru kırdı. 2014 jürisinde, mimarlık ortamının farklı alanlarına katkılarıyla tanınan Ömer Selçuk Baz, Yrd. Doç. Dr. Deniz Dokgöz ve Ertuğ Uçar’ın yanı sıra, Sürdürülebilirlik Danışmanı Ömer Moltay ile Archiprix-TR 2013 Birincisi Murat Aydınoğlu yer aldı.

Archiprix-TR 2014 Ödül Töreni, YEM Stratejik Pazarlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Banu Uçak ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı’ndan Selim Vanlı’nın açılış konuşmaları ile başladı.


Archiprix yarışmasını Türkiye’ye kazandıranlara, 2012 yılından bu yana yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Seranit Grup markası Serra’ya ve 2014 jürisine teşekkür eden Banu Uçak, yarışmaya katılan genç mimarlara profesyonel yaşamlarında başarılar diledi.


"Meslek yaşamınızda hep sizden beklenenin daha iyisini yapın"

Ondokuz yıldır düzenlenen Archiprix-TR’nin, yarışma katılımcıları ile nerdeyse yaşıt olduğuna dikkat çeken Selim Vanlı ise, genç bir mimarken kendisine yapılan tavsiyeleri yeni meslektaşları ile paylaştı:


“30’lu yaşlarda müştrilerinin ne istediğini tahmin etmeye başlarsınız. İşte bana, bu beklentinin üstünde birşeyler yapmaya çalışmam tavsiye edildi. Gençlikte insan tereddüt eder. Daha iyisini yapmak için çekinmeden yolunuza devam edin.”

Ödül törenini sunan YEM Etkinlikler Yöneticisi Zeynep Gülşen, 30 okuldan 163 proje başvurusu ile rekor katılım sağlanan Archiprix-TR 2014’te önceki seneler göre farklı bir değerlendirme süreci izlendiğini hatırlatarak, iki aşamada gerçekleşen elemeler sonucunda finale kalan 27 yarışmacının, sonuçları bu törenle öğreneceklerini açıkladı.

Toplam 8 ödülün verildiği Archiprix-TR 2014’te birinciliği Kadıköy için hazırladığı "Açıkhava Performansları Müzesi" projesi ile İTÜ mezunu Oğul Can Öztunç elde ederken, ikinciliğe “Şehir Müzesi Edirnekapı–Eğrikapı” projesiyle MSGSÜ’den Bengü Şahin, üçüncülüğe ise “re2: [Re-Defined Space Scenarios in Re-Industrialized District]” projesiyle İTÜ’den Erenalp Büyüktopçu değer görüldü.

Serra Özel Ödülü’nü ODTÜ mezunu Seyithan Özer’in “Tejo nehrinde su kültürü için bir merkez” projesi kazanırken, İTÜ’lü Oğuzhan Saygı’nın İstanbul, Kağıthane bölgesi için geliştirdiği “Karma kullanımlı yaşam  yaşam alanı tasarımı” Sürdürülebilirlik Özel Ödülü’nü aldı.

Yarışmanın eşdeğer mansiyonlarına ise; Nezahat Melis Eraydın’ın (MSGSÜ) “Sapanca’da Serbest Zaman Tesisi”, Burak Şahin’in (İYTE) “Urla’da Arkeoloji Merkezi” ve Elif Merve Ünsal’ın (ODTÜ) “Lefkoşa Kültür ve Sanat Akademisi” projeleri değer görüldü.

Yarışmada birinci olan proje 5 bin TL, ikinci 3 bin 500 TL, üçüncü ise 2 bin 500 TL ile ödüllendirildi. Her biri 2 bin TL değerinde üç ayrı mansiyonun verildiği yarışmada, sürdürülebilir yapısı ile öne çıkan bir proje de 2 bin 500 TL değerindeki Sürdürülebilirlik Ödülü’nün sahibi oldu. Serra Özel Ödülü’ne layık görülen yarışmacı ise, Archiprix yarışmalarını ilk düzenleyen ülke olan Hollanda’ya yapılacak mimari geziye katılma şansını elde etti.


Birinci Oğul Can Öztunç’a ödülünü Seranit Grup İş Geliştirme Müdürü Aykut Ustaoğlu verdi.


İkinci Bengü Şahin ödülünü YEM Stratejik Pazarlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Banu Uçak’ın elinden aldı.


Sürdürülebilirlik Ödülü’nü kazanan Oğuzhan Saygı ise ödülünü Archiprix-TR 2014 Jüri Üyesi Ertuğ Uçar'dan teslim aldı.


Eşdeğer mansiyon kazanan Nezahat Melis Eraydın, Burak Şahin ve Elif Merve Ünsal'a ise ödüllerini, jüri üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Dokgöz sundu.

Üçüncü Erenalp Büyüktopçu törene katılamadığı için ödülünü arkadaşı, Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı’ndan Selim Vanlı’dan teslim alırken; Serra Özel Ödülü’ne değer görülen ancak törene katılamayan Seyithan Özer’in ödülünü de Seranit Proje Satış Müdürü Tolga Kızıltuğ, Özer’in arkadaşına takdim etti.

Ödül törenini, "Forum Meydanı: 163 Proje 170 Jüri" ve "Ödüllü Mezunlarla Söyleşi" oturumları izledi.

>>>>>

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/gecmisin-ve-bugunun-kazananlari-archiprix-tr-toreninde-bulustu_126863.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!