Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Gelecek, Yeşil Rekabetin Ön Plana Çıktığı Bir Dünya Olacak''

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, geleceğin, kısıtlı kaynakların söz konusu olduğu, kaynak kullanımında çözümlerin bulunması gereken ve kirlilik yaratanın bedelini ödediği, yani yeşil rekabetin ön plana çıktığı bir dünya olacağını söyledi.

yapi.com.tr / AA
''Gelecek, Yeşil Rekabetin Ön Plana Çıktığı Bir Dünya Olacak''

Fotoğraf: AA

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, geleceğin, kısıtlı kaynakların söz konusu olduğu, kaynak kullanımında çözümlerin bulunması gereken ve kirlilik yaratanın bedelini ödediği, yani yeşil rekabetin ön plana çıktığı bir dünya olacağını söyledi.

Karamercan, ''Toplumsal ve çevresel riskleri doğru değerlendiren, inovatif ve sürdürülebilir iş modelleriyle kendileri için fırsat yaratabilen ve yatırım kararlarında sürdürülebilirliği esas alan şirketler, yeşil rekabette üstünlük sağlayabileceklerdir'' dedi.

Erdal Karamercan, kuruluşlar için artık, yüksek büyüme oranlarına ulaşabilmenin yanı sıra, sürdürülebilir kalkınmanın da büyük önem taşıdığının altını çizerek, ''Dünyada şirketler sürdürülebilirlik konusunda hızla ilerlerken, bunun gerekliliğini anlamayan ve ayak uydurmayarak geleneksel üretim biçimlerinde ısrar eden, sürdürülebilir üretim ve yönetim biçimleri üzerine kafa yormayan kuruluşların varlığı tehdit altında'' değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler Binyıl Bildirgesi'nde yer alan, ''Tüm insanlığı, özellikle çocuklarımızı ve torunlarımızı, insan eliyle geri dönülmez biçimde bozulmuş ve kaynakları artık ihtiyaçları karşılamaya yetmeyecek ölçüde azalmış bir dünyada yaşama tehdidinden kurtarmak için hiçbir çabayı esirgeyemeyiz'' ifadesini hatırlatan Erdal Karamercan, geleceğin, kısıtlı kaynakların söz konusu olduğu, kaynak kullanımında çözümlerin bulunması gereken ve kirlilik yaratanın bedelini ödediği, yani yeşil rekabetin ön plana çıktığı bir dünya olacağını hatırlattı.

İş dünyası olarak, mevcut iş yapma modelleriyle devam edilmesi halinde, 2050 yılında 2,3 dünyaya ihtiyaç olacağını belirten Karamercan, ''Bu sürdürülebilir olmayan ekonomik büyüme modelinden, doğal kaynakların dengeli kullanımı prensibini temel alan sürdürülebilir bir büyüme modeline geçiş, iş dünyası için tek çözüm yoludur. Toplumsal ve çevresel riskleri doğru değerlendiren, inovatif ve sürdürülebilir iş modelleriyle kendileri için fırsat yaratabilen ve yatırım kararlarında sürdürülebilirliği esas alan şirketler, yeşil rekabette üstünlük sağlayabileceklerdir'' diye konuştu.

Geçmişte dünyada uygulanan büyüme ve gelişme politikaları sonucu, doğal kaynakların aşırı kullanımının ekolojik dengeyi bozmaya başladığını ifade eden Karamercan, sadece kısa vadede ekonomik büyümeyi öne çıkartan iş modellerinin artık geçerli olmadığının açıkça görüldüğünü ifade etti.

Erdal Karamercan, Eczacıbaşı'nın değerlerinin temelini oluşturan topluma ve çevreye saygı çerçevesinde hizmet verme geleneğini sürdürdüklerini ve bu bağlamda, üretimden pazarlama faaliyetlerine, insan kaynaklarından lojistiğe kadar, sürdürülebilir kalkınma ilkelerini benimsediklerini hatırlattı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/gelecek-yesil-rekabetin-on-plana-ciktigi-bir-dunya-olacak_85725.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!