Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gine’den TOKİ’ye İşbirliği Teklifi

Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Prof. Dr. Koutoub Moustapha Sano, TOKİ ile işbirliğine gitmek ve İdarenin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

yapi.com.tr
Gine’den TOKİ’ye İşbirliği Teklifi

Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Sano,  Gine Ankara Büyükelçisi Daouda Bangoura ile birlikte TOKİ’yi ziyaret etti. TOKİ projeleri ve proje finansman modeli hakkında TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat’tan bilgi alan Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Sano, “580 bin konut yapmış bir kurum olan TOKİ’nin deneyiminden yararlanabileceğimize inanıyoruz. Biz de bu şekilde vatandaşlarımıza çok daha iyi yaşam şartları sunabiliriz” dedi.

Türkiye’deki inşaat sektörünün çok deneyimli bir sektör olduğunu ve kendilerinin bu sektörden yararlanmak için ellerinden geleni yapacağını ifade eden Bakan Sano, “Umuyoruz ki ülkemizdeki bakanlıkla TOKİ işbirliği içerisinde olur ve bizim çalışma arkadaşlarımız çalışmalarınızı yakından izleme fırsatı bulurlar” diye konuştu. tokihaber.com.tr'nin haberine göre konuk Bakanın, “TOKİ’den bir heyetin ülkemiz Gine’ye bir çalışma ziyareti yapıp yapamayacağını öğrenmek istiyoruz. TOKİ’den gelecek heyet bu konuyla ilgili bakanlıkla, bu konuda karar alabilecek kişilerle görüşebilir” önerisi üzerine TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, “Heyet daveti Dışişleri Bakanlığı kanalıyla gelirse bize biz memnuniyetle kabul ederiz” ifadelerini kullandı.

100 bin nüfuslu 22 şehir

TOKİ Başkan Yardımcısı Murat da kurumun kamuya ait arsaları hazineden bedelsiz veya düşük bedelle alıp bu arsalar üzerinde yüksek gelir grubuna konut üreterek, bu konutların satışından elde ettiği gelirle yoksul ve alt gelir grubuna yönelik konut projelerini finanse ettiğini söyledi. Murat; “81 il ve 800 ilçede konut üretiyoruz. Bu rakam nüfusu 100 bin olan 22 adet şehir demektir. Ürettiğimiz konutların yüzde 85’i sosyal konuttur” dedi.

Konutların dağılımının; dar ve orta gelir grubuna yönelik konutlar, alt ve yoksul grubuna yönelik konutlar, afet konutları, tarım köy konutları, ‘kaynak geliştirme projeleri’ denilen yüksek gelir grubuna hitabeden konutlar, şeklinde olduğunu söyleyen Murat, “Kaynak geliştirme projelerinin satışından elde ettiğimiz geliri kaynak temininde kullanıyoruz. Yoksul gruba yönelik genişliği 45-55 metrekare arasında değişen konutları peşinatsız, 20 yıl vadeli,  ortalama 70 dolar civarında aylık taksitlerle satıyoruz. Alt gelir grubuna yönelik 65-87 metre kare arasındaki konutları 4 bin dolar peşinat, konut teslimiyle başlayan 200 dolar aylık taksitle, 15 yıl vadeli satıyoruz. Projelerimiz 800 bin kişilik istihdam sağlamaktadır” diye konuştu.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/gineden-tokiye-isbirligi-teklifi_107558.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!