Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tuzla'da TOKİ Protestosu

Tuzla’nın Orhanlı Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılmak istenen istimlak ile ilgili mahalle sakini yaklaşık 250 kişi “Tuzla'da TOKİ yıkımlarına hayır" yürüyüşü düzenledi.

yapi.com.tr
Tuzla'da TOKİ Protestosu

“Kamulaştırma bahane rant şahane", “TOKİ ellerini evlerimizden çek" yazılı pankartlar açan grup, “TOKİ yasası sermayenin kasası", “Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar atarak Mescit Mahallesi’nden Orhanlı Mahallesi Merkezi’ne kadar yürüdü. Alkış ve sloganlar eşliğinde merkeze kadar yürüyen mahalle sakinlerine çevredeki vatandaşlardan da alkışlarla destek geldi.

“Evlerinizi yıkacağız diyorlar"

Orhanlı Mahallesi sakinleri merkeze geldiklerinde burada grup adına basın açıklaması yapıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Orhanlı Dayanışma Komisyonu üyesi Aysel Genç, yaklaşık 3 yıldır TOKİ tarafından mahallelerinde istimlak-kamulaştırma hesapları yapıldığını öne sürerek, Orhanlı Mahallesi’nde yeni hava alanı için aydınlatma alanı yapılacağını belirtti. Öncelikle 17 hane için TOKİ’nin talepte bulunduğunu ifade eden Genç, “17 hane ile gelen talep önce 300 sonra da 700 haneye çıktı ve şuanda istenen 5 bin hanelik alandır. TOKİ pazarlığa çağırdığı kişilere tapunuz var ama imarınız yok, işgalcisiniz, istersek kamulaştırma kanunu ile zorla alırız dediler. Acele Kamulaştırma Kapsamına aldık, evlerinizi yıkacağız diyorlar" dedi.

“Tapulu mallarımız zorla elimizden alınıyor"

Mahalle sakinlerinden Ekrem Servi, TOKİ’nin Başbakanlık imzası ile ‘Acele Kamulaştırma Nedeniyle El Koyma’ faaliyetinin olduğunu belirterek, “Bizim evlerimiz tapulu olmasına rağmen TOKİ herhangi bir tebligat yapmadan bizi mahkemeye verdi" diye konuştu. 15 yıldır Orhanlı Mahallesi’nde oturan Yaşar İlbars ise tapulu mallarının zorla ellerinden alınmak istendiğini belirtti.Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

ETİKETLER: TOKİ Tuzla
http://www.yapi.com.tr/haberler/tuzlada-toki-protestosu_107713.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!