Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ’den İade Açıklaması

TOKİ, kurulduğu yıldan bugüne 473 bin 469 konut sattı. Satılan konutlardan bazıları ödeme güçlüğü çeken vatandaşlar tarafından iade edildi.

yapi.com.tr
 TOKİ’den İade Açıklaması

TOKİ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 81 il ve 800 ilçede, 2.629 şantiyede başlatılan 584.000 konutun 473.469'unun fiili olarak satıldığı bildirildi. Satışı gerçekleştirilen konutların genellikle finansal ödeme güçlüğü çeken vatandaşlar tarafından tekrar iade edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "TOKİ, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın 10-15-20 yıl gibi vadelerle, kira öder gibi konut sahibi olabilmesini sağlamaktadır. TOKİ'nin geliştirdiği konut üretim modeli, yurt dışından da büyük ilgi görmekte, birçok ülke bu modeli kendilerine uyarlamaktadır.

TOKİ'nin, 584.000 konut rakamına ulaşması ve 473.469 konutun satışını fiilen gerçekleştirmesi, İdaremize yapılan yoğun konut başvuruları halkımızın TOKİ'ye olan teveccühünün en büyük göstergesidir.

İdaremizin satışa sunduğu konutlarda adeta talep patlaması yaşanmıştır. Önümüzdeki günlerde kuraları çekilecek projelerden; Erzincan'da inşa edilen 384 konuta 8.242 başvuru gerçekleşirken, İstanbul Kayabaşı'nda inşa edilen 512 konuta başvuru da 5.000'i aşmıştır.

ETİKETLER: TOKİ
http://www.yapi.com.tr/haberler/-tokiden-iade-aciklamasi_108585.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!