
Güneş Enerjisine Özel Proje...

Cezaevi Kampüsüne 400 Güneş...

Güneşi Boşa Akıtmayalım

Türkiye Güneş’e İlgisiz

Kurulan Şirket Sayısı Yüzde 6 Düştü

"Maliyetler En Hızlı Güneş...

Çinliler Türkiye'de Güneş...

"Enerjide Geleceğe Yönelik...

İklim için En Etkili Güneş Enerjisi

Enerji Bağımlılığına "Kooperatif" Çözümü

Arıtma Tesisi Enerjisini Güneşten Alacak

Ev Sahibine Kiracı Sigortası

Türkiye’nin Enerji Bağımsızlığı...

Türkiye ile Katar Güneş Enerjisinde...

Şişecam'dan Anti Reflektif...

Kahramanmaraş'a Güneş Enerjisi...

Dünyanın En Büyük Güneş Enerjisi...

Güneş Enerjisi Yatırımlarını Arttıracak

Güneş Enerjisi Gümüşü Parlatacak!

Sürdürülebilir Turizme Güneş...

"Güneş Enerjisindeki Gelişme...

Türkiye, Rüzgar ve Güneş Enerjisi...

Zorlu, Dümeni Güneş Enerjisine Kırdı

Yeni Rota: Güneş Enerjisi

Sertifikalı Güneş Enerjisi...

Google’ın Yeni Projesi Sunroof,...

İşte Güneş Enerjisiyle Çalışacak...

Şekerbank'tan Güneş Enerjisine...
Güneş Enerjisi Ekipmanı için 30 Şirkete Devlet Desteği
Türkiye’deki güneş enerjisi ekipmanı üreticilerinin ihracatını artırmak amacıyla kümelenme çalışması başlatıldı. GÜNDER’in yürüttüğü program kapsamında Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme desteklerinden yararlanacak 30 firma belirlendi.

Türkiye’deki güneş enerjisi ekipmanı üreticilerinin ihracatını artırmak amacıyla kümelenme çalışması başlatıldı. GÜNDER’in yürüttüğü program kapsamında Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme desteklerinden yararlanacak 30 firma belirlendi. Türkiye geneline yayılmış üyelerden oluşan küme katılımcıları fotovoltaik panel üreticileri ve tamamlayıcı ürün üreticileri (taşıyıcı sistem-kablo vs.) ile bu ürünleri kullanarak anahtar teslimi sistem kurulumu yapan firmalardan oluşuyor. Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) destekleri kapsamında katılımcı firmaların ihracat rakamlarının en az yüzde 40 oranında artırılması hedefleniyor. Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER, ‘Güneş Enerjisi Sektörü Kümelenme Programını’ hayata geçiriyor. 2017 ve 2018 yılları için belirlenen hedef pazarlar doğrultusunda yurtdışı fuar katılımları gerçekleştirilecek. Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) destekleri kapsamında katılımcı firmaların ihracat rakamlarının en az yüzde 40 oranında artırılması hedefleniyor. Projenin 3 yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.
Güneş enerjisine yönelik ekipman üretimi gerçekleştiren yatırımcıların Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan Ur-Ge destekleri kapsamındaki küme desteklerinden yararlanabilmesi, strateji ve yol haritası çalışmasının hazırlanması hedefleniyor. Ur-Ge kapsamındaki kümelenme destekleri, aynı sektörde faaliyet gösteren benzer ürün ve hizmet üreten firmaların birbirleriyle sinerjisini hayata geçirmek amacıyla oluşturulacak. Kümelenme destekleri, ihtiyaç analizi ve strateji belirlenmesinin ardından küme firmalarının alacağı danışmanlık, eğitim, fuar katılımları ile planlanacak. Bununla birlikte küme oluşumuna katılan firmalardan ihracat yapmayanların ihracat yapabilecek yetkinliğe kavuşturulması, ihracat yapanların da ihracat kapasitelerinin geliştirilmesiyle birlikte firmaların rekabetçi ortamda üretim teknikleri ve sistemlerini geliştirmesi, katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarması amaçlanıyor. Hedef ihracatı büyütmek Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Ur-Ge projesinin üç sene sonundaki hedefi, katılımcı firmaların ihracat rakamlarını en az yüzde 40 oranında artırmak. Ur-Ge projesinin ilk aşaması ‘ihtiyaç analizi’. Bu çalışma sonucunda firmaların mevcut durumları değerlendirilerek eksikleri belirlenecek. Bu eksiklerin giderilmesi ve firmaların donanımlarının arttırılmasına yönelik eğitim eğitim organizasyonları düzenlenecek. Üç yıllık program Bu kapsamda firmaların ihracat rakamlarının arttırılması amacıyla 2016 yılı için üç adet yurtdışı fuar katılımı planlandı. Projenin tamamı üç sene olacak ve 2017-2018 yılları için belirlenen hedef pazarlar doğrultusunda yurtdışı fuar katılımları ve alım heyetleri getirilmesi gibi çalışmalar gerçekleştirilecek. 30 katılımcı firma GÜNDER, güneş enerjisi teknolojilerinin geliştirilmesi, temel ve uygulamalı araştırma ve geliştirmenin özendirilmesi, güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılması ve bu alanda eğitimin özendirilmesi yönünde çalışmalar yürütüyor. GÜNDER Güneş Enerjisi Sektör Kümelenmesi (Solar Cluster TR) Ur-Ge Projesine dernek üyelerinden oluşan 30 katılımcı ile start verildi. Türkiye geneline yayılmış üyelerden oluşan küme katılımcıları Fotovoltaik panel üreticileri ve tamamlayıcı ürün üreticileri (taşıyıcı sistem-kablo vs.) ile bu ürünleri kullanarak anahtar teslimi sistem kurulumu yapan firmalardan oluşuyor. |