Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Güneştepe Millet Bahçesi için 20 Milyon TL Harcanacak

Güngören Belediyesi’nin kasasından Güneştepe Millet Bahçesi için tam 19 milyon 850 bin TL çıkacak.

yapi.com.tr
Güneştepe Millet Bahçesi için 20 Milyon TL Harcanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oylarıyla on yıllığına ‘bedelsiz’ olarak Güngören Belediyesi’ne tahsis edilen Güneştepe Mahallesi’ndeki araziye kurulacak millet bahçesi için AKP’li belediye milyonlarca lira harcayacak.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Güngören Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü “Güneştepe Millet Bahçesi Yapım İşi” başlığında bir ihale açtı. 24 Şubat’ta düzenlenen ihaleyi kazanan şirketler ile İdare arasında imzalanan sözleşmeye göre Güngören Belediyesi, 25 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için tam 19 milyon 850 bin TL ödeyecek.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; ilçede kurulacak ikinci millet bahçesinin yapım gerekçesi yoğun yapılaşmaya bağlansa da, ilçe beton yığınına çevrilirken millet bahçesi kurulmak istenen yerde hali hazırda park alanı bulunuyor. İçerisinde çocuk parkı, oturma grupları, yetişkin ağaçlar ve açık spor sahası bulunan park bozulup bu kez “millet bahçesi” adı atlında yeniden düzenlenmiş olacak.

Güngören Belediyesi’nin Güneştepe Millet Bahçesi için hazırladığı imar planı değişikliği ise 10 Eylül 2021’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Ardından da plan, 14 Eylül 2021’de bir ay süreyle askıya çıktı. Yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alanı kapsayan plana göre, parkın bir kısmına otopark yapılacak. Plan notlarına göre millet bahçesi içerisinde “ibadethane, çay ocağı kullanımını içeren millet kıraathanesi, spor alanları, semt pazarı, sanat atölyeleri, meydan” bulunabilecek. Plan raporunda yer alan görsele göre ise otoparkın üzeri çay bahçesi olarak düzenlenecek. Güngören Belediyesi’nce hazırlanan raporda, millet bahçesi olarak düzenlenecek arazinin mevcut halinde de ‘yeşil alan’ olarak kullanıldığı belirtildi: “Planlama alanının tamamı halihazırda yeşil alan ve açık spor tesisi olarak kullanılmakta olup sadece bir kısmında belediyemiz tarafından kültür merkezi olarak kullanılan 2 katlı kamu yapısı bulunmaktadır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunestepe-millet-bahcesi-icin-20-milyon-tl-harcanacak_189728.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!