Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Güney Koreli Şirket Türkiye'de Fırsat Kolluyor

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımını üstlenen şirketlerden biri olan SK E&C, Türkiye'de enerji piyasasına girmek için yatırım fırsatlarına bakıyor.

yapi.com.tr/AA
Güney Koreli Şirket Türkiye'de Fırsat Kolluyor

Güney Kore merkezli inşaat şirketi SK E&C Genel Müdürü Jason Jaehyun Ahn, Türkiye'yi enerji ticaret merkezi yapacak projelerde yer almak istediklerini belirterek, "Türkiye ekonomisinin potansiyeline inandığımız için yatırım fırsatları arıyoruz. Dolayısıyla yakın gelecekte şirketimizi Türkiye enerji piyasasında göreceksiniz." dedi.

Ahn, Türk enerji piyasası ve Türkiye'deki yatırım ortamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SK E&C olarak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımını üstlenen ortak girişim grubu şirketleri arasında yer aldıklarını hatırlatan Ahn, "Türkiye, 2000'li yılların ortalarından beri altyapı hamlelerine devam ediyor. Ayrıca, jeopolitik durum, yatırım teşviki, nüfus yapısı ve kolaylaştırıcı politikalar, hala birçok yabancı yatırımcıyı cezbediyor. Türkiye pazarı kesinlikle yatırım yapılabilir ve biz buraya daha fazla para yatırmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Ahn, SK E&C'nin uluslararası yatırım bütçesini ülkelere göre dağıtmadıklarını dile getirerek, "Bütçe dağılımı konusunda öncelik verdiğimiz projeler bulunuyor. Bu projelerin fizibl olup olmaması gibi kriterlere göre durum değişiyor. Türkiye'nin birçok karlı ve fizıbl projeye sahip olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

'Kalıcı oyunculardan biri olmak istiyoruz'

Türkiye'de yenilenebilir enerji alanında aktif bir şekilde yer almayı planladıklarını belirten Ahn, şöyle devam etti:

"Türk enerji piyasasına çok yabancı değiliz, daha önce Tufanbeyli Termik Santrali'nin yapım işinde de yer aldık. Türkiye ekonomisinin potansiyeline inandığımız için yatırım fırsatları arıyoruz. Dolayısıyla yakın gelecekte şirketimizi Türkiye enerji piyasasında göreceksiniz. Özellikle doğalgaz kaynaklı güç santralleri ilgimizi çekiyor. Kısacası, Türkiye'yi enerji ticaret merkezi yapacak projelerde yer almak ve Türk enerji piyasasında kalıcı oyunculardan biri olmak istiyoruz."

İran pazarı için Türk şirketle işbirliği

Ahn, Ünal Aysal'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Unit International SA'nın İran'da enerji yatırımları yapmak için kurduğu Unit International Enerji AŞ'nin yüzde 30'una geçen hafta ortak olduklarının hatırlatılması üzerine de "Ortadoğu'da yeni bir pazar arayışımız söz konusuydu. Bu ortaklık da bunun için iyi bir fırsat oldu. Yani bu ortaklıktaki asıl amacımız, İran enerji pazarına giriş yapmaktı." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım işi ihalesini, daha önce Avrasya Tüneli'nin yapımında da yer alan SK E&C'nin yanı sıra Güney Koreli Daelim Group ile Türkiye'den Limak ve Yapı Merkezi'nin oluşturduğu ortak girişim grubu kazanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/guney-koreli-sirket-turkiyede-firsat-kolluyor_157481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!