Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), sektörün önemli konularını değerlendirmek için bünyesinde ilk kez bir "Yüksek İstişare Kurulu" oluşturdu; kurul ilk toplantısını 18 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirdi.

yapi.com.tr / AA
GYODER Yüksek İstişare Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

GYODER Başkanı Aziz Torun ve GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakan Kodal'ın yanında sektörün ve iş dünyasının önemli temsilcileri katıldığı GYODER Yüksek İstişare Kurulu'nda; genel ekonomik değerlendirmelerin yanında, inşaat bitirme sigortası, kentsel dönüşüm, imar mevzuatı ve kanun tasarıları, mütekabiliyet ve yeni vergi kanun tasarısı gibi konular ele alındı.

Aziz Torun, yaptıkları isim değişikliğini anımsatarak, sektörün önemli konularını daha iyi değerlendirmek ve çözüm üretebilmek için, Yüksek İstişare Kurulu oluşturduklarını kaydetti. İlk toplantılarında birçok önemli konuyu değerlendirme fırsatı elde ettiklerini belirten Torun, "Özellikle maketten satış sonucu mağduriyetlerin oluşmasının önüne geçebilmek adına inşaat bitirme sigortası ve sektörün çürük elmalardan ayıklanması gerekliliğini tartıştık. Ayrıca, ilgili yasa tasarısının bir an önce yasalaşmasının önemi belirtildi. Gayrimenkul sektörünün özellikle İstanbul'da bir Gayrimenkul araştırma çalışması yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Kentsel dönüşümün ise sektörün güvenilir firmaları ile Belediye, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi kamu otoritesini temsil eden kurumlarla yürütülmesi gerektiği belirtildi" ifadelerini kullandı. Torun, Yüksek İstişare Kurulu ile sektöre ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalışmalar yapacaklarına olan inancını da dile getirdi.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakan Kodal ise, kurulun yılda üç kez toplanacağını belirterek, "Yüksek İstişare Kurulu'nun öncelikli amacı, derneğin yurtiçi ve yurtdışındaki sektörel dernek ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerinin geliştirilmesi, prestijinin arttırılması ile tüm kişi ve kuruluşlara tanıtılmasında katkıda bulunmaktır" değerlendirmesini yaptı.

Kimler katıldı?

Yüksek İstişare Kurulu’na GYODER Başkanı Aziz Torun, GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakan Kodal ile birlikte Prof. Dr. Ali Alp, Ozan Balaban, Prof. Dr. İbrahim Baz, Avni Çelik, Süleyman Çetinsaya, Durmuş Döven, Altan Elmas, Nurettin Eroğlu, Tankut Gündoğar, Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Nahit Kiler, Ali Saydam, Haluk Sur, Dr. Ahmet Şahin, Turgay Tanes, Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Mesut Toprak, Kürşat Tuncel, Dr. Ufuk Yılmaz ve Ziya Yılmaz gibi sektörün ve iş dünyasının önemli temsilcileri katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gyoder-yuksek-istisare-kurulu-ilk-toplantisini-yapti_112569.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!