Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Halk Madene Karşı Ağaçlarını Koruyacak

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki bakır-molidren maden tesisinin kapasite artırımı için halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

yapi.com.tr
Halk Madene Karşı Ağaçlarını Koruyacak

Bilecik’in Bozüyük ilçesi Murat köyü mevkiinde işletilen bakır-molidren maden tesisinin kapasite artırımına ve yeni tesisler yapılmasına ilişkin yürütülen çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) kapsamında halkın katılım toplantısı (HKT) düzenlenecek.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; proje kapsamında 36 bin ağacın kesilmesi, günde 500 ton su kullanılması planlanıyor.

2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başvurusu reddedilen şirket, geçtiğimiz kasım ayında Bilecik İl Genel Meclisi’ne projeyi yeniden sundu. AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul gören projeyi, şirket Bakanlık’a sundu. ÇED süreci başlatan Bakanlık, HKT kararı verdi.

Büyük bir çevre tahribatına neden olacak projenin ÇED alanının yarısı yani 112.64 hektarı orman, 27.1 hektarı ise mera arazisi durumunda.

Projeye karşı olduklarını belirten Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, “Bu proje sadece Muratdere’nin değil, bütün bu havzanın kirlenmesine sebep verecek. Tarım ürünlerinden içme suyuna kadar ilgilendiren bir konu.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/halk-madene-karsi-agaclarini-koruyacak_184570.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!