Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hangi Şehirde Musluk Suyu İçilebilir?

Büyükşehirlerde içme suyunun kaliteli, sağlıklı ve uluslararası standartlara uygun halde vatandaşlara ulaştırıldığı bildirildi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinden alınan bilgiye göre, İstanbul'un içme suları son teknolojiyle donatılmış tesislerde arıtıldıktan sonra dağıtım ağıyla vatandaşlara sunuluyor.

Sabah Gazetesi
Hangi Şehirde Musluk Suyu İçilebilir?

BR>
Gaziantep'te son teknolojiyle arıtma

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, kentin içme suyunun Kartalkaya Barajı ile Mizmilli bölgesindeki yer altı kaynaklarından karşılandığını söyledi. Bu suları son teknolojiyle donatılmış tesislerde arıttıklarını bildiren Uslusoy, ''Suyu, arıtma tesislerimizde Türkiye'de sadece birkaç ilde bulunan 'ozonlama' sistemiyle arıtıyoruz. Arıtmada kullandığımız gaz klor sayesinde en uzaktaki abonelerimize sıfır bakteriyle içme suyu sağlıyoruz'' diye konuştu.

Gaziantep'e verilen içme suyunun çok kaliteli olduğunu belirten Uslusoy, her gün şehir şebekesinin 60 ayrı noktasından aldıkları numuneleri özel laboratuvarlarında analiz ettiklerini bildirdi. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de şehir şebekesinin çeşitli noktalarından her gün numune alıp analiz yaptırdığını ifade eden Uslusoy, şunları kaydetti:

''Analizlerimizi daha sağlıklı yapmak için laboratuvarımızdaki tüm cihaz, araç ve gereçleri son teknolojiyle yeniledik. Laboratuvarımızı çok yakın zamanda, merkezi Ankara'da bulunan Türk Akreditasyon Kurumu ile yapacağımız akreditasyon anlaşmasıyla daha sağlıklı hale getirmiş olacağız. Böylece bölgenin tek akredite edilen laboratuvarı konumuna kavuşmuş olacağız.''

Mersin'de rehabilitasyon çalışması sürüyor

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, Mersin halkının bugün ve gelecekteki içme suyu ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilmek için çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerini söyledi. Büyükşehir Kanunu ile Büyükşehir Belediyesi hizmet alanının büyüdüğünü, buna bağlı olarak içme suyu ve kanalizasyon altyapı tesislerine yatırımın arttığını belirten Ülgen, şöyle konuştu:

''İçme ve kullanma suyunun kesintisiz temini için şebekede bakım ve onarım çalışmalarını düzenli yapıyoruz. Mersin'in 2040 yılındaki nüfusuna, kaliteli suyun kesintisiz ulaştırılmasını sağlamak için 2005'de başlattığımız rehabilitasyon çalışmasını sürdürüyoruz.''

İçme suyu kalitesinin artırılması, izlenmesi ve denetimiyle ilgili düzenli çalışma yapıldığını ifade eden Ülgen, Berdan Baraj Gölü Havzası'nın korunmasıyla ilgili MESKİ-TASKİ Havza Kirlilik Komisyonunca periyodik olarak numune alındığını ve denetim yapıldığını bildirdi. Ülgen, şöyle devam etti:

''Berdan Baraj Gölü'nün su kalitesiyle ilgili fiziksel, kimyasal ve biyolojik analizler düzenli yapılırken, muhtemel kirletici kaynakların önlenmesi için arazi denetimi ve çalışmalar gerçekleştiriliyor. Fiziksel ve kimyasal arıtımın yapıldığı tesiste ünitelerin temizliği ve periyodik düzenli bakımı yapılıyor. Ayrıca isale hattının güvenliği sağlanarak suyun kalitesini etkileyecek dış etkiler önleniyor.''

Ülgen, içme suyu şebeke sisteminde alınan numunelerde analizlerin rutin yapıldığını kaydetti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7
http://www.yapi.com.tr/haberler/hangi-sehirde-musluk-suyu-icilebilir_78200.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!