Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Hazine Arazisi Paylaşıldı”

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve 20 bin metrekaresi Akkanat Vakfı’na tahsis edilen İstanbul Çekmeköy’deki eski askeri arazinin yaklaşık 60 bin metrekaresi, Türk Alman Üniversitesi için imara açıldı.

yapi.com.tr
“Hazine Arazisi Paylaşıldı”

Çekmeköy Taşdelen Mahallesi’ndeki 57 bin 590 metrekarelik alana ilişkin imar planı hazırladı. BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; söz konusu planla, “özel eğitim tesisi” fonksiyonu getirilen askeri araziye, ‘teknoloji geliştirme bölgesi’ tanımı yapıldı. Türk Alman Üniversitesi’nin talebi doğrultusunda hazırlanan planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu da ‘uygun’ bularak onayladı. Plana dair Milli Savunma Bakanlığı ‘olumlu’ görüş verirken, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ‘şartlı olumlu’ görüş verdi.

“Kamu yararı varmış!”
Üzerinde ağaçların bulunduğu alana ilişkin imar planı değişikliğinde, Türk Alman Üniversitesi’nin Teknokent kurmasının ‘zorunlu hale geldiği’ ifade edilerek, ‘kamu yararı’ vurgusu yapıldı. Ancak söz konusu arazi, Maliye Hazinesi’ne ait ve Ömerli Baraj Havzası’nın uzun mesafeli koruma alanında kalıyor.

*****

“Askeri alan Akkanat Vakfı’na verilmişti!”
Akkanat Holding’in iştiraki olan Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ‘eğitim ve öğretim faaliyetlerinde’ kullanılmak üzere ‘tahsis’ edilmişti. Vakfa tahsis edilen 20 dönümlük arazinin üzerinde 4 katlı özel okul yapılabilmesinin önü açılmıştı. 20 dönümlük arazide daha önce Sarıgazi Askeri Lojmanları vardı. Ancak lojmanlar, zamanla eskidiği gerekçe gösterilerek 2012 yılında, dönemin Başbakanı olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı kentsel dönüşüm töreninde ‘dinamit kullanılarak’ yıkılmış ve arazi üzerindeki Milli Savunma Bakanlığı tahsisi de kaldırılmıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hazine-arazisi-paylasildi_168214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!