Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Adalar Kararı ile İBB'nin Yetkisi Bakanlığa Aktarıldı

Marmara Denizi ve Adalar’ı Özel Çevre Koruma Alanı ilan eden Cumhurbaşkanı Kararı ile ilgili sosyal medyada bir açıklama yapan İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, Adalar’da imar planı yapma ve onaylama yetkisinin İBB’den alınarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na verildiğini söyledi.

yapi.com.tr
Adalar Kararı ile İBB'nin Yetkisi Bakanlığa Aktarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, kıyı kenar çizgisi esas alınarak hazırlanan ve kroki ile sınırları gösterilen alanın Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak tespit ve ilan edildiği belirtildi.

Karar ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, bu kararla, Adalar’da imar planı yapma ve onaylama yetkisinin İBB elinden alınarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na verildiğini söyledi.

Akgün açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Alanı’ ilan edildi. Bu durumun çok kritik bir sonucu var: Adalar’da imar planı yapma ve onaylama yetkisi İBB elinden alınarak Bakanlığa geçmiştir!

Adalar’ın yıllardır bir imar planı bulunmuyor. Göreve geldikten itibaren hızla çalışmaları başlatıp, Türkiye’de ilk kez yürütülen katılımcı bir süreçle Adalar’ın Nazım İmar Planlarını hazırlayıp Haziran 2021’de İBB Meclisi’ne sunduk.

Yine Türkiye’de ilk kez, Adalar’ın geleceğini ortak akılla belirleyen, vizyon ve politikaları ortaya koyan bütüncül, yenilikçi, katılımcı ve korumacı bir yaklaşımla ‘Adalar Strateji Belgesi’ni hazırladık, kamuoyuna ve Meclis’e sunduk.

Tüm bunlara ilişkin hızla karar alınıp, Adalar’ı korumak adına sürecin devam etmesini beklerken, bugünkü karar ile birlikte Adalar’daki imar planı yapma, onaylama ve ilgili diğer uygulamaları yürütme yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçmiş oldu...”

2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yassıada ve Sivriada’nın planlarının yapıldığını hatırlatan Akgün, Yasssıada’nın son halinin de fotoğrafını paylaştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adalar-karari-ile-ibbnin-yetkisi-bakanliga-aktarildi-_187851.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!