Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB Meclisi’nde Kanal İstanbul Tartışması

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir için başlatılan tapu sürecinde mağdur olan Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nin sorunları İBB Meclis gündemine geldi.

yapi.com.tr
İBB Meclisi’nde Kanal İstanbul Tartışması

İBB Meclisi Şubat ayı oturumlarının dördüncü ve son birleşimi Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında gerçekleştirildi. CHP'li Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul güzergahında bulunan Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nin proje için başlatılan tapu sürecinde yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Özbakır, “Bu mahallemizde yokluklar içinde Anadolu'dan göçüp gelmiş gariban vatandaşlar yaşıyor. Çeşmelerden kovalarla suların taşındığı, 60-70 kişilik sınıflarda ders yapılan, metrobüse, otobüse, minibüse ulaşmak için saatlerce yol yürünen yoksul bir mahallemiz. Şu günlerde Başakşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından fakir fukaranın arsaları üzerine bir çökme operasyonu gerçekleştiriliyor. Vatandaş sabah kalktığında Başakşehir Şahintepe'deki arsasının Arnavutköy Hacımaşlı denen bir mahallesinde olduğunu görüyor. Akşam yatıyorsunuz Başakşehir ilçesinde, sabah kalkıyorsunuz Arnavutköy ilçesindesiniz.” dedi.

Özbakır, “Rant uğruna ‘Yalan İstanbul' üzerinden gariban vatandaşın arsalarını devşirmek ve bunlar üzerine çökmek gerçekten bana Ak Parti'nin sloganını hatırlatıyor: ‘Yaparsa Ak Parti yapar, çökerse Ak Parti çöker'. Yenişehir'de 2 milyonluk nüfus yaratılmak isteniyor. Bakanlık burada adamına göre imar veriyor. Kadrolaşmayı, ihaleciliği en iyi bilen Ak Parti, imarda da kimine 3 kat, kimine 15 kat vererek kendi yandaşlarına rant devşirmeye devam ediyor. Kim bu 15 kat imar izni verilen şanslı kişiler? Katar Emiri'nin annesi mi? Yoksa Berat Albayrak'ın arazisi mi? 15 kat imar izni verilen şanslı kişilerin açıklanması gerekiyor.” diye konuştu.

AKP'li Meclis Üyesi Hamdi Demirhan da “Kanal İstanbul'u anlamak vizyon gerektirir. Onun zihniyetinden bunu beklemiyoruz. Çökme anlayışını reddediyoruz. İtiraz süreci şeffaf şekilde yürütülüyor. Kanal İstanbul çevresinde alan hiçbir kişiye tahsis edilmiş bir alan değildir, tüm İstanbullulara ayrılmış bir alandır. Kendisi de gelip istifade edebilir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-meclisinde-kanal-istanbul-tartismasi-_189346.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!