Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kanal İstanbul Yakınına OSB Kurulacak

Milyonlarca ton betonun döküleceği ve 2 milyon insanın yerleştirilmesinin planlandığı Kanal İstanbul’un çevresine, şimdi de organize sanayi bölgesi (OSB) kuruluyor.

yapi.com.tr
Kanal İstanbul Yakınına OSB Kurulacak

Kanal İstanbul çevresine, şimdi de organize sanayi bölgesi (OSB) kuruluyor. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kanal İstanbul'u “Yandaşları ihya etme projesi” olarak nitelendirerek planlanan OSB projesinin başında AKP'li isimler olduğuna dikkat çekti.

Karabat, “Kanal İstanbul Projesiyle milyarlarca dolarlık rant elde etmeyi planlayan AKP, aynı zamanda seçimlerde kaybettiği İstanbul'a paralel bir kent yaratma çabasındadır. OSB gibi projeler de bunun açık göstergesidir.” dedi.

Sözcü’den Zekeriya Albayrak’ın haberine göre; AKP'nin Kanal İstanbul konusunda ‘organize biçimde' hareket ettiğini belirten Karabat, Arnavutköy Yassıören'de 500 bin metrekarelik OSB yapılacağını belirtti.

Bahse konu araziyi TOKİ ihalesinde 2.7 milyar TL’ye Kuzey Marmara Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin aldığını da ifade eden Karabat, “Bu denli büyük bütçe ile arazi alan kooperatifin bir internet sitesi dahi yok! Yönetiminde de AKP'ye yakın iş insanlarını görüyoruz. Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Reha Yeltekin, 2011'de İstanbul 3. Bölgede AKP milletvekili aday adayı oldu.” dedi.

Stratejik yatırımların ülke ihtiyaçlarına göre değil AKP'li yandaşların menfaatleri çerçevesinde belirlendiğini savunan Karabat, “16 milyon nüfusun sıkıştığı bir şehirde hava, tarım ve temiz su havzaları ihtiyacı varken neden bu OSB ısrarı? İTO neden ülkenin makroekonomik sorunlarını düşünmez ve İstanbul'un ekolojisine zarar veren bu projeleri destekler? Karbon salınımını artıracak, su kaynaklarını tüketecek bu proje istihdam yaratacak; ama esas dertleri yaratacağı büyük ranta konmak.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanal-istanbul-yakinina-osb-kurulacak_189373.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!