Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kanal İstanbul Manzaralı Konut Projesi için İlk Adım Atıldı

Kanal İstanbul’un Marmara Denizi’nden giriş noktasında, Emlak Konut GYO tarafından geliştirilen 5 bin 785 konut ve 437 ticari birimden oluşan konut projesi için ilk adım atıldı.

yapi.com.tr
Kanal İstanbul Manzaralı Konut Projesi için İlk Adım Atıldı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Küçükçekmece Gölü kıyısında yaptıracağı Avcılar Firüzköy Projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan proje tanıtım dosyasında, Kanal İstanbul manzaralı dev toplu konut projesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; 5 bin 785 konut ve 437 ticari birimden oluşan konut projesi, 6 mahalle olarak tasarlandı. Göl kıyısında 6 mahallede 304 blok yükselecek. Mülkiyeti TOKİ’ye ait olan toplam 689 bin 326 metrekarelik arsa; imar planında özel sağlık, özel eğitim, konut ve ticaret fonksiyonlarına sahip.

1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı
Projede blokların toplam oturma alanı 167 bin 527 metrekare olarak belirlendi. En yüksek kat yüksekliği 8 kat yani 32 metre. Yaya yolu, çocuk oyun parkı gibi yapısal peyzaj alanı için 341 bin 799 metrekare, yeşil alan için 180 bin metrekare ayrıldı.

Projede toplam 5 bin 600 araç kapasiteli otopark planlandı. Projedeki kapalı inşaat alanının toplamı 1 milyon 68 bin metrekare olacak. İnşaat için Emlak Konut GYO tarafından arazi etaplara bölünerek ayrı ayrı ihaleye çıkarılacak.

İskan aşamasına 2027'de geçilecek
Projenin tamamlanma süresi 5 yıl olarak belirlendi. Hafriyat aşamasının ise inşaat ihale usulü ile farklı firmalar tarafından yapılacağı için 3 yıl kadar sürmesi bekleniyor. Projenin iskan aşamasına, 2027 yılı ortalarında gelmesi hedefleniyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanal-istanbul-manzarali-konut-projesi-icin-ilk-adim-atildi_189536.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!