Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İkinci Taş Cami Esenler'e Yapılacak

Esenler Belediyesi, Bahçelievler Hak Vakfı işbirliğiyle Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisini Esenler'e yapıyor. Caminin, Mimar Sinan'ın yaptığı Kılıç Ali Paşa Camii'nden esinlenerek inşa belirtiliyor. Caminin mimari projesini, Mimar Ahmet Tanyolaç ve Mimar Kadir Fındıklıoğlu çizdi.

yapi.com.tr
İkinci Taş Cami Esenler'e Yapılacak

Birlik Mahallesi'nde 1000 metrekarelik alanda Esenler halkı arasında 'Teneke Camii' olarak bilinen, tek katlı ve olası bir deprem felaketinde yıkılma riski bulunan Halil İbrahim Camii'nin yerine inşa edilecek taş caminin, Osmanlı mimarisine uygun olarak dizayn edileceği belirtiliyor. Yapılan açıklamaya göre kesme taşlardan yapılacak caminin ana kubbesinin her iki yanında şerefeli iki tane minaresi olacak. Minarelerin çevresinde de daha küçük kubbeler yer alacak. Caminin ön ve yan cephelerinde de kemerler yer alacak.

Halil İbrahim Camii'nin tapu işlemlerinin bittiğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bin metrekare alan camiye tahsis edildi. Cumhuriyet tarihinin ikinci büyük taş camisi Esenler'e yapılacak. Özel bir proje hazırlandı. Gerekli hazırlıklar yapılıyor ve caminin temelini yakında atacağız. Cami, Tophane'deki Kılıç Ali Paşa Camii'nin bir örneği olacak" dedi. Caminin bir hayırsever tarafından yapılacağını da kaydeden Göksu, "Hayırseverimiz bana geldi ve biz buraya betondan cami yaparsak 100 yıl kalır. Taştan yapalım, kıyamete kadar kalır dedi. Maliyeti iki katına çıkıyor caminin. Taş cami olduğu için zemin etüdü ve mühendislik hesaplarının titizlikle yapılması gerekiyor; ama biz en kısa zamanda bu işlemleri bitirip, burada ezan sesini gök kubbeye dinleteceğiz" şeklinde konuştu.

Caminin mimari projesini, Mimar Ahmet Tanyolaç ve Mimar Kadir Fındıklıoğlu çizdi. Proje çalışmalarında sona gelindiğini belirten mimar Ahmet Tanyolaç, "Cami için kullanılacak taş numuneleri teknik üniversitelerde inceleniyor. Büyük ihtimalle küfeki taşı kullanılacak. Pencereler, kalem işleri, orijinal detaylara uygun olarak yapılacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikinci-tas-cami-esenlere-yapilacak-_109981.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!