Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İklimlendirme Sektörünün 2023 Hedefleri için Yol Haritası Gerek

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Poyraz, iklimlendirme sektörünün, 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için Ar-Ge, inovasyon, üniversite-sanayi işbirliği, kurumsallaşma ve dış pazarlara açılmada bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu kaydetti.

yapi.com.tr / AA
İklimlendirme Sektörünün 2023 Hedefleri için Yol Haritası Gerek

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından geçen yıl Aralık ayında düzenlenen ve 2023 yılına ilerlerken sektörün ihtiyaçlarının, sorunlarının ve önerilerinin ele alındığı 'Vizyon 2023 Çalıştayı' sonrasında hazırlanan İSİB Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalıştay Raporu açıklandı.
     
Rapora ilişkin açıklamalarda bulunan Zeki Poyraz, iklimlendirme sektörünün 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için Ar-Ge, inovasyon, üniversite-sanayi işbirliği, kurumsallaşma ve dış pazarlara açılmada bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Bundan sonraki süreçte Mart ve Nisan aylarında 4 küçük çalıştay daha düzenleyeceklerini ifade eden Poyraz, 14-17 Nisan'da İzmir'de 120 kişinin katılacağı önemli bir çalıştay yapılacağını; ardından yapılması gerekenlerin takviminin belirleneceğini ve büyük bir çalıştay ile yol haritalarını ilan edeceklerini bildirdi.
    
Hadef pazarlar iyi analiz edilmeli
    
İSİB Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalıştay Raporu'nda, yurt dışı pazarlara girilmesi ve pazar payının arttırılmasının çok kapsamlı ve riskli bir süreç olduğu belirtilerek, öncelikle ilgili pazarların tanınması ve ürünlerin bu pazarların koşullarına uyarlanması gerektiği yer aldı.
     
Buna ilave olarak hem pazarlama anlamında, hem de ürün geliştirme ve Ar-Ge anlamında ciddi yatırımların yapılması gerektiğinin altı çizilen raporda, böyle bir süreçten verim alınması ve nihayetinde yüksek katma değerli ürünler satılabilmesinin, Türk şirketlerinin hem kurumsallaşma, hem de mühendislik, Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini geliştirmelerine, yüksek bir rekabet gücü ile pazara girmelerine, müşterilere yeni avantajlar sunmalarına bağlı olacağı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iklimlendirme-sektorunun-2023-hedefleri-icin-yol-haritasi-gerek_105340.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!