Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İklimlendirme Sektörünün İhracatta Yükseliş Trendi Devam Ediyor

İklimlendirme sektörü ihracatı yükselişini sürdürdü; İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Poyraz, ''Türkiye, iklimlendirme sektöründe 2012 yılında 152 milyar dolar ihracat ile yeni bir rekora imza attı'' dedi.

yapi.com.tr / AA
İklimlendirme Sektörünün İhracatta Yükseliş Trendi Devam Ediyor

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Poyraz, yaptığı yazılı açıklamada, ihracatta yükseliş trendinin devam ettiğine dikkati çekti. Dünya iklimlendirme ticaretinin 446 milyar dolar ve Türk iklimlendirme sanayinin bu pazar içinde binde 9'luk bir paya sahip olduğunu kaydeden Poyraz, Türkiye'nin dünya ihracatı içindeki payını önceki yıl binde 7,4'ten binde 8,2'ye çıkardığını bildirdi. Poyraz, ''Türkiye 2012 yılında da 152 milyar dolar ihracat ile yeni bir rekora imza attı. Türk iklimlendirme sektörü ihracatta yükselişini sürdürüyor. Bizim dünya iklimlendirme pazarındaki payımız binde 9 oranında. Türkiye ortalamasının bile üzerindeyiz'' ifadelerini kullandı.

Türk iklimlendirme sektörünün en önemli hedeflerinden birinin de dünya pazarlarında etkin bir rol almak olduğunun altını çizen Poyraz, bu kapsamda tanıtım faaliyetlerine ağırlık verildiğini ve özellikle yurt dışı fuarlara milli katılım düzenlenmesi ve tanıtım masaları oluşturulmasına yönelik çalışmalara başladıklarını açıkladı.
    
En fazla ihracat Almanya'ya
    
Bir önceki yıla göre yükselişini sürdüren iklimlendirme sektöründe, geçen yıl en fazla ihracat Almanya'ya yapıldı. Almanya'yı Irak, İngiltere, Rusya, Azerbaycan, İran, İtalya, Fransa, Romanya ve Türkmenistan izledi. İhracatta en büyük payı yüzde 41,8 ile tesisat sistem ve elemanları alırken, ardından yüzde 29,7 ile ısıtma sistem ve elamanları, yüzde 15,9 ile havalandırma-klima elemanları ve yüzde 12,7 ile soğutma sistem ve elemanları aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iklimlendirme-sektorunun-ihracatta-yukselis-trendi-devam-ediyor_103814.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!