Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İlk Güneş Kulesine Yurtdışından Talep

Mersin’de bir firma tarafından 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Türkiye’nin ilk “kule tipi yoğunlaştırılmış güneş enerjisi santrali” projesine yurt dışından taleplerin geldiği bildirildi.

yapı.com.tr
1 İlk Güneş Kulesine Yurtdışından Talep

Greenway kurucu ortağı ve Proje Yönetim Direktörü Serdar Erturan, merkez Toroslar ilçesindeki santrali gazetecilere gezdirerek proje hakkında bilgi verdi. Erturan, firmanın kendi öz kaynaklarıyla, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve TÜBİTAK’ın desteğiyle kurulan santralin AR-GE çalışmaları, prototip geliştirme ve nihai tesis kurulumu için 50 milyon dolarlık yatırım yapıldığını ifade etti.

5 Megawatt kapasite

Tamamen Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından tasarlanan santralin kendileri için gurur verici olduğunu belirten Erturan, Ar-Ge çalışmalarına 2005 yılında, kurulumuna ise geçen yıl mart ayında başlanan güneş enerjisini elektriğe dönüştüren sistemin, bin 500 evin enerji ihtiyacına eşdeğer olan 5 megawatt güç kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

50 metre yükseklikte

Santralin dünyada ilk kez kablosuz iletişim sistemi kullanılarak yapıldığını vurgulayan Erturan, “Sistemde, güneşi gün içerisinde uygun açılarla takip eden 510 yansıtıcıyla güneş ışınları yaklaşık 50 metre yükseklikteki kule üzerinde bulunan ve özel olarak tasarlanmış alıcıya yansıtılarak yüksek sıcaklık ve basınçlarda kızgın buhar elde ediliyor. Kızgın buhar, konvansiyonel türbinlerde elektrik enerjisine dönüştürülüyor” dedi.

ETİKETLER: Güneş Kulesi
http://www.yapi.com.tr/haberler/ilk-gunes-kulesine-yurtdisindan-talep_107649.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • kesinlikle yabancilara satilmamali! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!