Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İmara Açılamaz Hükmü Konulmalı

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla arazilerin nasıl değerlendirileceği tartışılırken Büyükşehir Meclisindeki parti grupları alanların imara açılmaması gerektiğine işaret etti.AK Parti’li Ölmez,“Özelleştirilip üçüncü şahısların eline geçecekse bir anlamı kalmaz” derken BBP’li Uyar, “Rant amaçlı imar planı yapılamaz” hükmü konulması önerdi.

yapi.com.tr
İmara Açılamaz Hükmü Konulmalı

Hürriyet Gazetesi'nden Murat Yılmaz'ın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Başkent’te şehir dışına taşınması planlanan askeri birliklerin durumu ile ilgili tartışmalar devam ederken, arazilere ilişkin bir değerlendirme de Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki parti gruplarından geldi. AK Parti, CHP, MHP ve BBP arazilerin yeşil alan olarak kullanılması gerektiğine işaret etti. AK Parti’li Ali İhsan Ölmez, “Özelleştirme İdaresi’ne değil Büyükşehir’e devredilmeli. Özelleştirilip üçüncü şahısların eline geçecekse bir anlamı kalmaz” yorumunda bulunurken BBP’li İbrahim Uyar ise “Devredilirken ‘burada rant amaçlı imar planı yapılamaz’ denilerek kesin hüküm konulmalı” önerisinde bulundu. Partilerin konuya ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez

3. şahıslara geçerse anlamı olmaz

“Buralar zaten imara açılmayacak. Yeşil alan olarak vatandaşın hizmetine sunulursa daha  iyi olacağı kanaatindeyim. Şehrin merkezinde de böyle askerin, silahın, tankın olması  zaten doğru değildi. Merkezi hükümet doğru bir karar aldı diye düşünüyorum. Özelleştirme  İdaresi’ne değil Büyükşehir’e devredilmeli. Özelleştirme İdaresi yatırım kapsamlı bir  kuruluş değil. Yatırım yapma niteliği yok. Özelleştirilip, üçüncü şahısların eline geçecekse  bir anlamı kalmaz. Belediyeler kamuya hizmet için görevlendirilmiş resmi kurumlar. Bu şekilde bakmak lazım.”

CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya

Central Park gibi olsun

“Ankara beton yığını bir şehir haline dönüştü. Ankara’nın tek nefes aldığı yer Atatürk  Orman Çiftliği’ydi orası da artık eğlence merkezi oluyor. Bu askeri alanlar eğer  Büyükşehir Belediyesi’ne verilecekse çok iyi değerlendirmesi lazım. İnsanların  gerçekten nefes alabilecekleri yerler yok. Büyük şehir parkları yapılması lazım. Melih  Gökçek sürekli ‘dünya başkenti’ diyor diğer ülke başkenteleriyle kıyasladığımızda gidip  gördüğümüz zaman  inanılmaz devasa parklar olduğunu görüyoruz. İnsanların zaman geçirebileceği dinlenebileceği bu tip mekanlar oluşturmak lazım. Mevcut kışlalar ranta açılırsa ne anlamı kalacak, imara açılmasına şiddetle karşıyız. İnsanlar evinden çıktığında her yer otobanlarla apartmanlarla dolu. Örneğin Zırhlı Birlikler, Amerika’daki Central Park gibi olabilir.”

MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek

Asla AVM Konut istemiyoruz

“Ankara’nın yeşil alanlara ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Buraların boşaltılıp yeşil alan  olarak tahsis edilmesi durumunda Ankaralıların hafta sonları alilereyle gidip vakit  geçirebilecekleri yerler olması düşüncesindeyiz. İnşallah imara açmazlar. Ankara’nın  nüfusuna baktığınız zaman şu anda nüfus oranına göre bina fazlalığı var. Yaptığımız  araştırmalara göre 45-50 bin konut fazlalığı var. Buralara yeşil alanlar, şehir parkları  yapılsın, tamamen yeşil olsun. Asla AVM, konut ve yoğunluk istemiyoruz. Ankara halkının ailece gelip rahat vakit geçirebileceği yerler olmasını istiyoruz.”

BBP Meclis Üyesi İbrahim Uyar

İmara açılamaz hükmü konulmalı

“Şehir içindeki askeri alanların şehir dışına çıkarılmasını olumlu değerlendiriyorum. Şehir  içindeki askeri alanların nefes alma noktası gibi bir özelliği var. Halkın kullanımına  açılarak park ve rekreasyon alanı yapılmalı, onun dışında başka amaca hizmet etmeli.  İmara açılıp farklı bir şeye kesinlikle meydan verilmemeli. Bunlar Büyükşehir’e  devredilmeli Özelleştirme İdaresi’ne kesinlikle bırakılmamalı. Büyükşehir’e devredilirken  şartlı devredilmeli. Devredilirken ‘burada rant amaçlı imar planı yapılamaz’ denilerek kesin hüküm konulmalı.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/imara-acilamaz-hukmu-konulmali_150175.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!