Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

IMF: Faizler Yükselene Kadar Dünya Ekonomisi Güçlenemez

IMF, küresel piyaslardaki düşük seyreden petrol fiyatlarının ekonomiyi güçlendirmeyeceğini, faizlerin artmasıyla dünya ekonomisinin büyüme trendine girebileceğini bildirdi.

yapı.com.tr
IMF: Faizler Yükselene Kadar Dünya Ekonomisi Güçlenemez

Uluslararası Para Fonu (IMF), petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün, faiz oranları artmaya başlayana kadar dünya ekonomisini büyütmeyeceğini duyurdu. Dünya'nın haberine göre, birçok ekonomist gibi IMF de yaptığı değerlendirmede, petrol fiyatlarında yüzde 65'e varan çöküşün dünya ekonomisi için nette pozitif olduğuna inanıyor. Ancak petrol fiyatlarının Euro Bölgesi gibi petrol ithalatçısı gelişmiş ekonomilerde tüketime etkisinin tahmin edilenden daha düşük olduğuna da dikkat çekiyor.

IMF analistleri Maurice Obstfeld, Gian Maria Milesi-Ferretti ve Rabah Arezki IMF'nin blogunda yaptıkları değerlendirmede, "Çelişik olsa da düşük seyreden petrol fiyatlarının küresel faydalarının, ancak fiyatlar bir miktar toparlandıktan ve gelişmiş ekonomiler cari düşük faiz ortamının üstesinden gelmek konusunda daha fazla ilerleme sağladıktan sonra ortaya çıkabileceğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

ABD Merkez Bankası kademeli olarak faizleri yükseltiyor. Ancak geçtiğimiz FOMC toplantısında 2016 yılı için faiz artırımı dörtten ikiye indirildi.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) son toplantısında  tüm faiz oranında indirime gitmişti. ECB refinansman operasyon faiz oranını yüzde 0,05'ten yüzde 0,00'a çekerken bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen gösterge faiz oranını yüzde -0,30'dan yüzde -0,40'a indirmişti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) da faizleri tarihi düşük seviyede tutuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imf-faizler-yukselene-kadar-dunya-ekonomisi-guclenemez_143832.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!