Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat Sektörü, Konut Yatırımlarının Artmasını Bekliyor

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin açıkladığı “Hazır Beton Endeksi” 2021 Eylül Ayı Raporu’na göre; ağustos ayından sonra eylül ayında da faaliyette bir yükseliş görülürken Beklenti Endeksi son bir ayda azalma gösterdi.

yapi.com.tr
İnşaat Sektörü, Konut Yatırımlarının Artmasını Bekliyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2021 Eylül Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, 2021 yılı ağustos ayından sonra eylül ayında da faaliyette bir yükseliş görülüyor. Faaliyette görülen bu harekete rağmen Beklenti Endeksi son bir ayda azalma gösterdi. Uzun dönemli toparlanmanın göstergesi olan Güven Endeksi ise eylül ayında eşik değerin hemen altında bir değer aldı. Beklenti ve Güven Endekslerinde görülen düşüşe rağmen Hazır Beton Endeksi’nin eşik değerin üzerinde tutunmasının nedeni Faaliyette görülen yükseliş olarak karşımıza çıkıyor.

2021 Eylül ayında bütün endeksler, pandemi sonrasında Türkiye ekonomisinde toparlanmanın etkilerinin görüldüğü geçen yılın eylül ayına kıyasla düşük görünüyor. Geçen yıl görülen konut talebinin bu yıl ortaya çıkmaması nedeniyle bütün endekslerdeki yıllık değişim negatif tarafta kaldı.

Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “THBB olarak her ay gerçekleştirdiğimiz Hazır Beton Endeksi yalnızca hazır beton sektörü perspektifinden değil, inşaat sektörünün geneli açısından da durumu yansıtması yönüyle sektörün öncü göstergelerinden biri konumundadır. Üçüncü çeyrek verileri ile inşaat sektörünün yoluna devam ettiği ancak sektörün potansiyelini bu yıl hâlen gösteremediği anlaşılmaktadır. Sektör oyuncularının ekonomiye olan güvenlerinin ve geleceğe yönelik beklentilerinin olması gereken seviyenin altında olması, üzerinde önemle durulması gereken bir noktadır.” diye konuştu.

İnşaat sektörünün yoluna devam etmesi için konut yatırımına olan ilginin artması gerekiyor
İnşaatın güveni en hızlı zayıflayan, buna karşılık normalleşmesi en çok zaman alan sektör olduğunu vurgulayan Yavuz Işık “Ekonomik gelişmelerden ve başta faiz olmak üzere makro değişkenlerden ani bir şekilde etkilenen inşaat sektörünün kısa zaman içinde yoluna devam etmesi için konut yatırımına olan mevcut ilginin artması gerekmektedir. Bu noktanın cazip hâle getirilmesine yönelik her türlü kamusal girişim sektör açısından kıymetlidir.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektoru-konut-yatirimlarinin-artmasini-bekliyor_187515.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!