Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat Sektöründe Büyüme Hız Kazandı

İnşaat sektörü, yılın 2. çeyreğinde yüzde 7,6 büyüyerek, geçen yıla kıyasla önemli bir artış hızı yakaladı.

yapi.com.tr/AA
İnşaat Sektöründe Büyüme Hız Kazandı

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, inşaat sektörünün yılın ilk çeyreğinde 5,9, ikinci çeyrekte de yüzde 7,6 büyüme rakamlarını yakaladığını ifade ederek, "Yılın ilk 6 ayında Türkiye ekonomisi, tahminlerin üzerinde yüzde 4,4 büyürken, inşaat sektöründe büyüme yüzde 6,8 olarak gerçekleşti. İnşaat sektörü her zaman ekonominin lokomotifi olmuştur, olmaya devam etmektedir. Büyüme rakamları da bunu göstermektedir. İnşaat sektörü büyüdükçe Türkiye de büyümeye devam edecektir" dedi.

Ekonominin üst üste 15 çeyrektir büyüdüğünü hatırlatan Koçoğlu, dünya genelinde yaşanan ekonomik istikrarsızlığa rağmen Türkiye'nin tahminlerin üzerinde büyümesinin önemli bir başarı olduğunu dile getirdi. İnşaat sektörünün katkısına işaret eden Koçoğlu, şöyle devam etti:

"İç talepteki toparlanmaya da bağlı olarak yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,9 büyüyen Türkiye ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 4,4 büyümeyi yakaladı. Geçen yılı yüzde 0,6 büyüme ile kapatan inşaat sektörü, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,9, ikinci çeyreğinde ise yüzde 7,6 büyüdü. Mevsimsel olarak şantiyelerin kapalı olduğu dönemde yani yılın ilk 3 ayında beklentilerimizin üzerinde yüzde 5,9'luk büyüme 2013'ün sektörümüz açısından geçen yıla oranla daha iyi geçeceğinin sinyalini vermişti.

Sektörümüzdeki büyümede bu ivmenin yakalanmasında 6 milyon konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmaları da önemli rol oynamaktadır. Her zaman, her platformda dile getirdiğimiz gibi inşaat sektörü ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor. Küresel ve bölgesel tüm olumsuzluklara rağmen ülkemizin yakaladığı büyüme trendine sektörümüzün katkısı yadsınamaz. Dünya çapındaki projelerin start aldığı, yurt dışında müteahhitlik hizmetlerinde dünya 2'ncisi olduğumuz bir dönemde inşaat sektöründeki yükselen büyüme trendi tesadüf değildir."

"İnşaat sektörünün yıl sonunda da Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyeceğine inandığını" belirten Koçoğlu, bu trendin devam etmesi için ekonomik ve siyasi istikrar ile özel sektöre öncelik veren kararlılığın devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektorunde-buyume-hiz-kazandi_112213.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!