Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği'nden Eylem!

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği geçtiğimiz günlerde bir işçinin üzeri pis olduğu gerekçesiyle Profilo AVM'ye alınmama iddiası üzerine bir açklama yayınlayarak 26 Mayıs Pazar günü saat 13.00'de Profilo AVM önünde buluşmaya çağırdı.

yapı.com.tr
İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği'nden Eylem!

Profilo AVM'nin yakınındaki şantiyede çalışan inşaat işçisi Abdurrahman Sazcı'nın para çekmek için gittiği AVM'ye, üzeri pis olduğu gerekçesiyle alınmadığı iddiası üzerine İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği bir açıklama yayınladı.

Sol.org.tr'nin haberine göre, açıklamada işçilere yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı tutumu protesto etmek üzere 26 Mayıs Pazar günü saat 13.00'de Profilo AVM önünde oluncağı belirtildi.

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

İŞ KIYAFETLERİMİZLE PROFİLO ÖNÜNDE OLACAĞIZ!

Derneğimize üye inşaat işçisi arkadaşımız Abdurrahman Sazcı, 21/05/2013 tarihinde PROFİLO AVM içinde bulunan bankamatiği kullanmak istemiş ancak iş kıyafetleri ile içeri girilemeyeceği gerekçesiyle güvenlikçiler tarafından içeri alınmamıştır.

Arkadaşımız bu aşağılayıcı tutum karşısında ısrarcı olunca, bu kez güvenlik amiri "bu kıyafetlerle içeri giremeyeceğini, bu halde içerde bulunanları rahatsız edeceğini, bu kararın şirket politikası gereği olduğunu" söyleyerek içeri almamıştır.

Biz İnşaat işçilerini şantiyelerde, iş güvenliği olmadan insan onurunu zedeleyen kölelik koşullarında çalıştıranlar, şimdi de kıyafetimize bakarak bize not verme cüreti gösteriyorlar.

Her binanın temelinde olduğu gibi Profilo AVM nin temelinde de alın terimiz, emeğimiz, kanımız var.

Onurlu insanlar, biz inşaat işçisine baktığında her yıl şantiyelerde iş kazası sonucunda ölen yüzlerce işçi arkadaşımızı görürler, bir ömür çalışmasına rağmen sigortası tam yatırılmadığı için emekli olamayan milyonlarca inşaat işçisini görürler, üç kuruş için çoluğunu çocugunu memleketinde bırakarak gurbete çalışmaya gelen inşaat işçisini görürler, şantiyelerde çamur içinde barakalarda kalan, bodrum katlarında bekar evlerinde kalan inşaat işçisini görürler.

Ama aklı körelmiş, vicdanı çürümüş insanlar bize baktığında kıyafetimizi görüyorsa onlara bir çift sözümüz var. Üzerine çöreklendiğiniz bu AVM'lerinde sizden çok bizim emeğimiz var. BU AVM'lerin her tuğlasında çalınan emeğimiz var.

Profilo AVM yönetiminin bu aşağılayıcı şirket politikasına sessiz kalmayacağız. Öncelikle tüm yasal haklarımızı kullanarak, arkadaşımızın aşağılanması nedeniyle manevi tazminat davası açacağız. Ayrıca yine arkadaşımıza yönelik ayrımcı ve aşağılayıcı tutum nedeniyle Profilo yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Arkadaşımıza yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı tutum onun şahsında tüm emekçilere yapılmıştır. Bu nedenle işçiler olarak İŞÇİ TULUMLARIMIZ VE BARETLERİMİZLE Profilo AVM önünde olacağız. Tüm emekçileri bu haklı mücadelemiz de iş kıyafetleriyle yanımızda olmaya davet ediyoruz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-ve-yapi-iscileri-derneginden-eylem_109059.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!