Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İş GYO'dan 2013'te 3 Yeni Proje

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 2013 yılıyla ilgili değerlendirmede bulunarak "Gayrimenkul sektörü açısından iyi bir yıl olacak" dedi. Tanes, İş GYO'nun 2013 sonbaharında üç yeni proje açıklamayı planladığını da ifade etti.

yapi.com.tr
İş GYO'dan 2013'te 3 Yeni Proje

Kasım ayı başında İzmir projesi Ege Perla'nın lansmanını gerçekleştiren İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, ntvmsnbc'den Seçil Başkaya'nın sorularını yanıtladı. Tanes, Ege Parla tamamlanana kadar İstanbul'da yeni projelere ağırlık vereceklerini açıkladı.

2013 ile ilgili değerlendirmeleriniz nedir?

"2012'de Türk ekonomisinde yumuşak geçiş nedeniyle frene basıldı ve tüm sektörlerde yavaşlama görüldü. Bu durum, gayrimenkul sektörünü de başta konut olmak üzere etkiledi. Ama bir yandan da Fitch tarafından, Türkiye'nin yatırım yapılabilir bir ülke olarak tanımlanması mevduat faizlerinin aşağı doğru inmesine ve konut kredi faizlerinin inmesine yol açtı. Bu bilgiler ışığında 2013'ün gayrimenkul sektörü açısından iyi bir yıl olacağını düşünüyorum. Faizlerin düşmüş durumda, paranın gideceği yeri bulması lazım, ana parayı mevduatta tutmak yıpratıyor. Hem şirketler hem de küçük yatırımcılar bu şekilde düşünüyor. Genellikle gayrimenkule, konut, ofis ve dükkana yönelme görülüyor, böyle durumlarda. Ekonomide gaza basılması, tüm sektörler gibi gayrimenkulde de kendini gösterecek. En azından büyük tek haneli veya çift haneli büyümelere gidebilir."

Sizin projeleriniz, yatırımlarınız hakkında da bilgi verebilir misiniz?

"Son iki yıl bizim için çok hareketli oldu. 500 milyon dolarlık 2011-2012 yılı projelerimiz yürüyor. Bir kısmı bitti, bir kısmı tamamlanmak üzere, bir kısmında da çalışmalar sürüyor. 2013'te bu projelerden bazıları hayata geçecek.

Yeni yatırımlarımız da olacak. Biri Finans Merkezi'nde. Çalışmalar başladı, Bakanlık da çok hızlı gidiyor. Biz de ayak uyduracak şekilde mimari çalışmalara başladık. Diğeri Kartal'da. Bir arsamız var ve geleceği açık gözüküyor. 2013 sonbaharında iki hatta üç proje açıklayabiliriz. 2013, İş GYO açısından iyi bir yıl olacak."

Üçüncü proje nerede olacak?

"Yine İstanbul'da."

Merkezde mi?

"Evet, merkezi ve daha butik bir proje olacak."

Ege Perla satışa çıktı. İzmir'de yeni bir proje düşünüyor musunuz?

"Şu anda değil. 140 bin metrekarelik Ege Perla için 2 yıllık bir süremiz var. Proje bitimine doğru, yeni projeler olabilir."

Ofis Lamartine projenizin teslim tarihinde bir değişiklik olacak mı?

"Bu ayın sonunda bitmek üzere. Ocak'ın ilk 10 gününde cephe kaplamaları tamamlanmış olacak. Portföye bir ofis projesi daha giriyor. Butik ama prestijli bir proje. Taksim'deki yayalaştırma çalışmaları da bu konuda çok işimize yaradı."

http://www.yapi.com.tr/haberler/is-gyodan-2013te-3-yeni-proje_103494.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!