Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeni Projesiyle İş GYO da 'İstanbul Finans Merkezi'nde

Son dönemlerin en önemli projelerinden biri olarak lanse edilen İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) tamamı Varyap’a ait yaklaşık 10 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, üzerinde proje geliştirilmesi amacıyla İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından 93 milyon 220 bin 338 TL + KDV’ye satın alındı.

yapi.com.tr
Yeni Projesiyle İş GYO da 'İstanbul Finans Merkezi'nde

İş GYO, Ataşehir ve Ümraniye sınırları içinde bulunan ve dünyanın en büyük 5 finans merkezinden biri olmayı hedefleyen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje geliştirmeyi planlıyor.

İFM sınırları içerisinde gerçekleştirilecek yeni proje ile ilgili bilgi veren İş GYO Genel Müdür Yardımcısı Aydan Ormancı, gayrimenkulün özellikle son yıllarda hızlı gelişmekte olan bir bölgede yer aldığına değindi.:

“İFM projesi ülkemiz ve İstanbul adına pek çok yenilik ve gelişmeye fırsat tanıyacak, hem uluslararası hem de yerel kimliğimizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Satın aldığımız gayrimenkulün kentin ana arterlerine yakın ve erişilebilirliğinin yüksek olmasının yanı sıra Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek uluslararası nitelikteki Finans Merkezi içerisinde yer alması ve yakın çevresinde düzenli yaşam alanlarının bulunması, yapacağımız projeyi son derece değerli kılmaktadır” diyen Ormancı şöyle devam etti: “Mevcut yürüyen projelerimizin yanı sıra İFM’de satın aldığımız arsa üzerinde geliştirdiğimiz proje ile birlikte kira gelirlerimizin 100 milyon doları aşması beklenmektedir. Amacımız yükselen kira gelirleriyle birlikte bugüne kadar düzenli olarak yaptığımız temettü ödemelerimizi artırarak devam ettirmektir.”

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş da İş GYO’ya yaptıkları arsa satışı ile İstanbul Finans Merkezi’nin oluşumuna destek vermeye devam ettiklerini belirterek, “Varyap olarak Ataşehir’in gelişimini yıllar önce öngördük ve bölgeye değer katacak projeler geliştirdik. İlk olarak Uphill Court Ataşehir, sonrasında da dünya çapında ödüller kazanan, dünya gayrimenkul sektörüne yeni bir bakış açısı getiren, hepsinin ötesinde yatırımcısına 3 yılda yüzde 300 oranında kazandıran Varyap Meridian’a imzamızı attık. Ataşehir’de kurulması kararlaştırılan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yanı başında yer alan bu iki proje bölgenin gelişimine ciddi katkı sağladı. Burayı bir cazibe merkezi haline getiren projelerimizin, bölgenin finans merkezi olarak seçilmesine dolaylı da olsa olumlu bir etkisi oldu” dedi.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin resmi sınırları içerisinde hayata geçirilen ilk proje olan ve Emlak Konut GYO ile Varyap-Gap İnşaat ortak girişimiyle inşa edilen Metropol İstanbul projesiyle de bölgede halihazırda yer aldıklarını belirten Varlıbaş, “Metropol İstanbul projemiz de bölgenin değerini arttıracak, dünya gayrimenkul piyasasının ilgisini çeken bir proje oldu. Bu anlamda finans merkezinin adının dünyaya duyurulmasında da aktif rol oynuyor, bölgenin yükselen değerine uluslararası platformlarda dikkat çekiyoruz” diyerek bölgeye verdikleri önemi vurguladı.

Varlıbaş, “Finans Merkezinin en merkezi yerinde bulunan arazimizi Türkiye’nin en prestijli kurumlarından İş GYO’ya satarak Finans Merkezine en doğru ekonomik aktörlerden birisinin daha gelmesine vesile olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Her açıdan çok önemli bir satışla Varyap olarak bölgenin ve Finans Merkezi’nin gelişimine katkımızı sürdürüyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-projesiyle-is-gyo-da-istanbul-finans-merkezinde_100875.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!