Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İş GYO’dan İzmir’e Emre Arolat İmzalı Büyük Yatırım: Ege PERLA

İş GYO güvencesiyle İzmir Konak Belediyesi sınırları içindeki ‘Yeni Kent Merkezi’ alanında, 18 bin 392 metrekarelik arsa üzerine kurulacak olan Ege PERLA’nın tanıtım toplantısı 6 Kasım günü İzmir’de yapıldı.

yapi.com.tr
İş GYO’dan İzmir’e Emre Arolat İmzalı Büyük Yatırım: Ege PERLA

İş GYO güvencesiyle İzmir Konak Belediyesi sınırları içindeki ‘Yeni Kent Merkezi’ alanında, 18 bin 392 metrekarelik arsa üzerine kurulacak olan Ege PERLA’nın tanıtım toplantısı 6 Kasım günü İzmir’de yapıldı. Törene Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder ve İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes de katıldı. Turgay Tanes toplantıda yaptığı konuşmada, “Konak ilçesi sınırları içerisinde gerçekleştirilecek Ege PERLA projemizin İzmir’i kucaklayan, İzmir’den ilham alan ve içinde İzmir’i barındıran bir merkez haline gelmesini hedefliyoruz” dedi.

Bugüne dek yaptığı yatırımlarla çağdaş insana ve çağdaş kentlere yaraşır projelere imza atan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin (İş GYO) yeni projesi Ege PERLA, İzmir’in Konak Belediyesi sınırları içinde yer alan ‘Yeni Kent Merkezi’nde inşa edilecek.

Ege PERLA, 18 bin 392 metrekare arsa üzerinde körfez manzaralı dairelerden, ferah çalışma ortamına sahip ofislerden ve özgün, yarı açık mimarisiyle seçkin mağazalara ev sahipliği yapacak alışveriş merkezinden oluşan karma bir proje. Ege PERLA projesinin Aralık 2015’te tamamlanması hedefleniyor. Projenin planlanan yatırım değeri ise; yaklaşık 150 milyon ABD doları.

Aga Khan ödüllü dünyaca ünlü mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyan Ege PERLA, İzmir’in doğal mimarisini tamamlar bir nitelikte olacak. Projede; yaklaşık 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinin yanı sıra yaklaşık 30 bin metrekare satılabilir alana sahip, tamamı körfez manzaralı 111 konut ve 65 home-ofisten oluşan 46 ve 29 katlı iki kule yer alacak. Şehrin dört karayolu koridorunun kesişim noktasında bulunan proje alanı, bulunduğu konum itibariyle ulaşım açısından çok avantajlı olmasının dışında, İzmir’in doğal mimarisine de uyum göstermesi nedeniyle önümüzdeki dönemde yeni kent merkezinde artması beklenen benzer yatırımlara örnek teşkil edecek.

Ege PERLA’nın, konforlu rezidansları, home office’leri ve alışveriş merkeziyle karma bir proje olduğunu belirten İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder; “Bu anlamda Ege PERLA, İş GYO’nun tüm tecrübesini yansıtabileceği, İzmirlilere ve İzmir’i kalbinde hissedenlere hak ettikleri kaliteli yaşamı sunabilecek, en değer verdiğimiz projelerimizden olacak. İzmir gibi, geleceğin yükselen değeri olmaya aday bir kentte onun marka değerini ve cazibesini artıracak böyle bir projeye imza atmaktan ötürü gururluyuz” dedi.

İş GYO olarak fırsatların bulunduğu, potansiyel barındıran tüm bölgelerdeki yatırımları takip ettiklerini ifade eden İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise; “İzmir’in büyük potansiyeli, dinamizmi ve yüksek yatırım gücü pek çok yatırımcının ilgi alanında. Dolayısıyla biz de İzmir’in sahip olduğu bu gücü yatırımcımızla buluşturmak istedik. Bu anlamda Ege PERLA yüksek getirili ve akılcı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin pek çok şey bulacağı bir proje olacak” dedi.

Emre Arolat’ın imzasıyla İzmir’den esinlenerek tasarlanan Ege PERLA’nın kentsel dönüşüm alanı olan yeni kent merkezinin şekillenmesine katkı sağlayacağını düşündüklerini dile getiren Tanes, “Projemizin tasarlanma aşamasında, İzmir’in, İzmirlinin ve bulunduğu bölgenin potansiyeli ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, buna uygun bir karma oluşturuldu” dedi.

İş GYO olarak, projenin gerek yapısal özellikleri gerekse donatılarıyla bölgedeki yeni oluşumda örnek bir proje olmasını hedeflediklerini vurgulayan Tanes, projenin İzmir ve İzmirliler için yeni bir yaşam, alışveriş ve iş merkezi olacağına inandıklarını belirtti.

Uzun süredir bu projeyi heyecanla beklediklerini paylaşan Tanes; “18 bin 392 metrekare arsa üzerinde bulunan projede 1+1’den, 5+1 Executive’e kadar farklı büyüklük ve tipte tamamı balkonlu ve körfez manzaralı 111 konut ve 65 home-ofisten oluşan 46 ve 29 katlı iki kule yer alıyor” dedi. Mayıs 2012’de yapı ruhsatı alınan projenin altyapı çalışmalarına ruhsat alımından sonra hızla başladıklarını anlatan Tanes, Ekim ayı içinde ön talep toplamaya başladıklarını ve ortalama metrekare fiyatlarının 3 bin ABD doları seviyesinde olduğunu iletti. Ege PERLA’nın şimdiden çok büyük bir ilgiyle karşılandığına yönelik duyumlar aldıklarını ileten Tanes, “Hedefimiz Aralık 2015 itibariyle Ege PERLA projesini tamamlamak” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise; İzmir’in gelişime açık yapısının, Ege PERLA ve benzeri projelerle daha da belirginleşeceğini ve sağlam adımlarla geleceğe doğru ilerleneceğini belirterek, “İzmir’in sadece gayrimenkul alanında değil, diğer bütün alanlarda da büyük yatırımlara sahne olmasını birlikte izleyeceğiz. İzmir bunu fazlasıyla hak eden bir şehir” dedi.

İzmir gibi ferah, İzmirli gibi şık: Ege PERLA!

Aga Khan ödüllü, dünyaca ünlü Mimar Emre Arolat, İş GYO projesinin en önemli hedeflerinden birini, tasarımını, sosyal ayrışmaları ve sorunları yaratmayacağı bir yönelimle ele alıyor. Bu bağlamda oluşturulan çift kollu alışveriş alanını, bilindik merkezlerin kente kapalı kurgusunun tam tersine, hem Ankara yolu yönünden hem de körfez tarafından rahatça ulaşılabilen doğrusal, açık bir sistemle biçimlendiriyor.

Ege PERLA projesi konumu itibariyle dört karayolunun kesişme noktasında yer alıyor. Bu doğrultuda İzban’a 300 metre, Metroya ise 800 metre uzaklıkta. Havaalanına araç ile 20 dakika, Urla’ya 40 dakika, Çeşme ve Alaçatı’ya ise sadece 1 saat mesafede.

Ege PERLA, standart üstü donatıları, her kattan deniz manzaralı geniş pencereli ve balkonlu evleri, kat bahçeleri şeklinde düzenlenecek olan teraslarda yapılacak zengin peyzaj düzenlemesi, blok girişlerindeki lobi alanı, kapalı yüzme havuzu, 49 katlı kulenin en üst katında körfez manzarasının doyasıya gözler önünde sergilendiği Lounge alanı, 7/24 güvenliği ve diğer sosyal olanaklarıyla ailelere dingin ve sakin bir yaşamın anahtarını veriyor. Aynı alan içinde yer alacak yarı açık alışveriş merkezinin marka çeşitliliği, yeşil alanlar, su öğeleri, çocuklara özel konseptler ve körfez manzaralı cafe-restoran alanları ile yaşamı zevke dönüştürecek. Mimar Emre Arolat’ın incelikle tasarladığı Ege PERLA, “Hayatı güzelleştiren ne varsa içinde” anlayışını temel alan bir şehircilik anlayışıyla yola çıkıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/is-gyodan-izmire-emre-arolat-imzali-buyuk-yatirim-ege-perla_102753.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!