Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İş Kazalarında 2023 Hedefi % 5'in Altı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ve İSGGM tarafından DOSABSİAD Konferans Salonu'nda düzenlenen ''6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu''na ilişkin seminerde konuşan İsmail Gerim, iş sağlığı ve güvenliğinin gittikçe önem kazanan bir konu olduğunu söyledi.

yapi.com.tr / AA
İş Kazalarında 2023 Hedefi % 5'in Altı

Gelişmiş ülkelerde 1970'lerin başında çıkan yasanın, artık Türkiye'de de bulunduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSGGM) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, şunları kaydetti:

''Ancak kanunlar ve mevzuat, yazılı birer metin olmaktan öteye geçemeyebiliyor. Bunu uygularken bazı sorunlar yaşandığı görülüyor. Bu sorunları da önümüzdeki süreçte ele alıp gerekli geliştirmeleri yapacağız. Bakanlık tarafından ikinci bir mevzuat çalışması yapılıyor. Düzenleme 6 ay içerisinde tamamlanarak, yayınlanacak. İş kazaları alanında da önemli çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'de yüzde 14'lerde bulunan iş kazaları oranını, 2023 yılına kadar yüzde 5'in altına çekmeyi hedefliyoruz''.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Furkan Kahraman ise Türkiye'de her gün 172 iş kazasının meydana geldiğini, bu kazalar sonucunda günde 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 kişinin de sürekli iş göremez duruma geldiğini belirtti. İş kazalarının Türkiye ekonomisine maliyetinin 7 milyar 695 milyon 760 bin 318 lira olduğunu kaydeden Kahraman, ''Bu maliyetten kurtulmak için 1 milyar TL harcamak yeterli. Devlet ve özel sektör el ele verip bu büyük kaybı engelleyebiliriz'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/is-kazalarinda-2023-hedefi--5in-alti_102357.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!